MILE E ÎN CER

MILE E ÎN CER
22 Mar 2010   •   18:29
Dana GRECU

Colegul nostru, jurnalistul Mile Carpenisan, a murit azi, la 34 de ani, în spital, la Timișoara, dupa câteva zile de comă profundă. Înainte să ajungă la spital, luptase să salveze un tânăr bolnav de leucemie. Implora lumea să dea bani pentru ca tânărul să se poată opera. Mile n-a mai apucat să afle deznodământul poveștii de viață în care credea. "Acum câteva zile scriam că îmi doresc să fiu om de zăpadă", spunea Mile, cu scurtă vreme în urmă, pe blogul său. Aducem un omagiu colegului nostru, la Ordinea Zilei. Mile a fost corespondentul Antenelor în cele mai periculoase teatre de război. Și, înainte să aflăm ce s-a mai întâmplat azi, o să-l rog pe Radu să ne spună câte ceva despre Mile.


Facem Ordinea zilei. La această oră, guvernul e în ședință. Bate în cuie programul de convergență. Tradus: vrea să-i asigure pe cei din Uniunea Europeană că România e în echilibru. PIB, deficit, importuri si exporturi, dar mai ales ca romanii cred in masurile luate de guvern. Strada spune altceva. Profesorii protesteaza. Azi n-au pus note in catalog. Contabilii nu mai stiu cum sa le calculeze salariile. Boc, premierul unui guvern oficial sarac, a gasit bani sa mareasca salariile ramase inghetate... acum 2 ani, cu 17 la suta . Mai mult, promite majorari de salarii facind un hocus- pocus cu noua ordonanta care va modifica legea unitara de salarizare. Ordonanta care, cel mai probabil, va incurca si mai tare fluturasii celor 400 de mii de oameni care lucreaza in Educatie. Departe de scandalul banilor, ministrul de resort isi vinde legea pe net si promite zilnic o ora de chat cu profesorii despre actul normativ care va reglementa Educatia din Romania. Parlamentul ramine front de disputa. Este săptămâna moțiunilor, prima dintre ele a fost discutată azi în Camera Deputaților. Numele ei -"Șeitan - un tsunami PD-L care înghite salariile, pensiile și locurile de muncă ale românilor". Discutăm subiectele sociale cu atenție.
Pe un alt front, apar stenograme dupa stenograme cu discutiile care-l arata pe Voicu ca pe un cap de retea mafiota. Senatorul s-a autosuspendat azi din PSD. Social democratii se imputineaza. Alti doi parlamentari au plecat azi din partid. Unul, la PDL, altul , la independenti. Vorbim despre toate si le punem in Ordine. Cu Titus Corlatean- PSD, Cezar Preda- PDL, Peter Lakatas- UDMR, Nini Sapunaru-PNL.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close