Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei NOKIA: ADIO SI N-AM CUVINTE!

NOKIA: ADIO SI N-AM CUVINTE!

NOKIA: ADIO SI N-AM CUVINTE!
29 Sep 2011   •   04:05

DANA GRECU

Al doilea cel mai mare exportator din Romania, Nokia, si-a inchis fabrica de la Jucu.  Peste 3 500 de someri, dintr-un foc, fara sa mai luam in calcul familiile acestora. De o ora, guvernul e in sedinta de urgenta. Oficial, vrea sa calculeze impactul loviturii sub centura de azi. Economic dar si politic , ca vin alegerile. Neoficial, isi linge ranile! Presedintele Basescu a spus azi ca guvernul e de vina ca a plecat Nokia din Romania si ca e aproape sigur ca vor mai  pleca si alte multinationale. De ce? Pentru ca guvernul nu face nimic sa-i tina pe investitori. Pentru ca birocratia e mare si impozitele asemenea.  Acelasi argument pe care il vehiculeaza opozitia de multa vreme.
 La Cluj, in judetul lui Boc, e scandal politic. Liberalii spun ca puterea nu si-a respectat promisiunile facute  companiei Nokia. Democrat liberalii cer desecretizarea contractului incheiat pe vremea liberalilor. Vorbim despre asta!
 Miza e mare. Cifra de afaceri a Nokia inseamna de 4 ori economia pe care guvernul o face taind subventia la caldura!
 Vin vremuri grele.  Boagiu, de la Transporturi, spune ca am iesit din recesiune.  Un sondaj  Bloomberg arata ca analistii prevad ca in citeva luni Europa o sa cada financiar si economic si oamenii vor iesi in strada. Dumneavoastra pe cine credeti? O credeti pe Boagiu.  
 La noi, lumea buna a capitalei s-a strins sa prezinte, azi, onoruri Chinei , la ambasada.  Apropo, Nokia isi muta fabrica in China.  E mai ieftin acolo.  Ramineti cu noi , la Ordinea zilei, sa intelegem ce ne asteapta. 
Eugen Nicolicea, deputat UNPR, Nicu Banicioiu, deputat PSD, Liviu Apostoiu, vicepresedinte Cartel Alfa,  Ilie Serbanescu

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close