Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei NU E BINE, DOMNU' ZGONEA, NU E BINE...

NU E BINE, DOMNU' ZGONEA, NU E BINE...

NU E BINE, DOMNU' ZGONEA, NU E BINE...
20 Dec 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Nici nu s-a reconfirmat bine presedinte al Camerei ca Valeriu Zgonea s-a gândit să dea afară televiziunile din sala de plen . Mâine, la votarea guvernului, singura televiziune cu drept de transmisie ar fi trebuit să fie Televiziunea Română. Semnalul ar fi putut fi preluat apoi de ceilalţi.
... Nu ne amintim ca aşa ceva să se mai fi întâmplat vreodată. Ideea principală e că, dacă aţi fi vrut să vedeţi cu adevărat ce se întâmplă în plen şi ce ocupaţii au parlamentarii nu aţi mai fi avut cum. Sau ati fi vazut doar prin "ochii" TVR. Colegii noştri de la secţia politic spun că pretextul invocat de Valeriu Zgonea pentru această masura ar fi fost lipsa spaţiului. E un motiv cusut cu aţă albă. Mai ales dacă ne gândim că azi, la depunerea jurământului, sala a fost aproape goală. Se pare ca dl Zgonea si-a revenit, cu scurt timp in urma. Sa vedem.

Între timp, miniştrii aşteaptă să fie audiaţi în comisii. Sunt însă probleme şi aici pentru că, peste noapte, Victor Ponta s-a răzgândit şi a transformat 3 posturi de miniştri plini în 3 posturi de miniştri delegaţi, fără să se consulte cu PNL. Prin urmare, liberalii vor acum un protocol special care să prevadă negru pe alb atribuţiile miniştrilor delegaşi despre care nu prea ştie nimeni câtă putere de decizie au. Cele 3 posturi "reevaluate" de Ponta sunt cele ale Luciei Varga-Ministerul Apelor, Mariei Grapini - Ministerul pentru IMM-uri, precum şi postul lui Constantin Niţă - Ministerul Energiei. Este motivul pentru care audierile în comisii întârzie. Ilie Serbanescu, Mugur Ciuvica, Razvan Zamfir, Liviu Apostoiu.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close