Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei PDL TRAGE DE PNL, PSD SE UITA. BUGETUL ROMANIEI, IN AER

PDL TRAGE DE PNL, PSD SE UITA. BUGETUL ROMANIEI, IN AER

PDL TRAGE DE PNL, PSD SE UITA. BUGETUL ROMANIEI, IN AER
15 Noi 2010   •   18:20

ANDREEA MUNTEANU
Coaliţia lui Boc lucrează la această oră. Vă pregăteşte salarii mai mici şi anul viitor. Guvernul are de gând să-şi asume răspunderea pe legea salarizării cât mai repede şi vrea să găsească o metodă de a rămâne cu 25% din salariile bugetarilor în buzunar şi anul viitor. Fără să deranjeze Curtea Constituţională. Dac-o mai avea Boc de unde da măcar 10-15 % înapoi, vom vedea. Dacă nu, ce-i tăiat e bun tăiat, ba, în unele cazuri, s-ar putea să fie tăiat mai adânc - cel puţin pentru cei ai căror coeficienţi de salarizare vor fi reduşi de noua lege. Bugetul României e în aer, aşa arată un document al Băncii Mondiale. Veniturile sunt supraestimate, cheltuielile sunt nerealiste, avem cea mai mică absorbţie a fondurilor europene din ţările UE şi o lipsă totală de viziune şi priorităţi. Dar avem un premier specializat în tăiatul panglicilor, a practicat sportul ăsta şi în week-end când a mai inaugurat 10 kilometri din autostrada care, deocamdată, n-are cap şi nici coadă. Important e că are un mijloc şi acela incert.

Roberta Anastase ţine în continuare Camera încuiată, Opoziţia a plecat şi astăzi de la lucrări, lăsând Puterea să voteze liniştită noul regulament care transformă cvorumul într-o chestiune opţională. Regulamentul a fost deja votat pe articole, urmează votul final, după care chiar că partidele din opoziţie nu vor mai fi bune decât de figuraţie în plen. În peisajul politic, PDL trage din ce în ce mai insistent de PNL, Crin Antonescu dă de înţeles că se lasă greu, în timp ce PSD se ... uită.

Pun informatiile in Ordine Peter Eckstein Kovacs -UDMR, Titus Corlatean senator PSD, Bogdan Ciuca, deputat PC, Alin Popoviciu, deputat PDL, Cristian Busoi, europarlamentar PNL.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close