Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Pensiile, mutilate cu acordul Curții Constituționale

Pensiile, mutilate cu acordul Curții Constituționale

Pensiile, mutilate cu acordul Curții Constituționale
06 Oct 2010   •   17:45

5 contra la 4 pentru și gata, pensiile au fost mutilate cu parafa Curții Constituționale. Excepțiile de neconstituționalitate ridicate de PNL și PSD au fost trimise la plimbare, iar legea merge spre promulgare. Ceea ce-i cam agită pe liderii opoziției care au promis că, odată pensiile promulgate, dau drumul procedurii de suspendare a președintelui. Au de căutat voturi și, mai complicat, dacă le iese suspendarea au de arătat că știu să guverneze.

Legea pe care judecătorii numiți de Putere au validat-o azi lasă punctul de pensie la bunul plac al guvernului care-i poate stabili valoarea în funcție de câți bani are în portofel sau de toanele în care se trezește. Aceeași lege ridică vârsta de pensionare la 65 de ani, până în 2030, la fel pentru femei și bărbați în condițiile în care speranța de viață din România este una dintre cele mai scăzute. Conform acestei legi vor fi recalculate toate pensiile speciale, mai puțin cele ale magistraților.

Va promulga președintele legea? Cum vor reacționa sindicatele? Cât mai pot scădea pensiile?

La Ordinea Zilei au venit Sorina Plăcintă- senator PDL, Sergiu Andon-deputat Partidul Conservator, jurist, Dan Șova- senator PSD, de asemenea jurist, Victor Alistar-director Transparency International România și Petru Dandea, vicepreședinte Cartel Alfa.

Andreea Munteanu

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close