Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei PLANUL MERKEL - SARKOZY SALVEAZA UE SAU PROTEJEAZA MAREA CORUPTIE?

PLANUL MERKEL - SARKOZY SALVEAZA UE SAU PROTEJEAZA MAREA CORUPTIE?

PLANUL MERKEL - SARKOZY SALVEAZA UE SAU PROTEJEAZA MAREA CORUPTIE?
27 Oct 2011   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Decizii fără precedent, azi noapte, la Bruxelles. Decizii care le dau motive grecilor să mai danseze o vreme, dar care ar putea face bucăţi Uniunea Europeană. Jumătate din datoriile Greciei au fost şterse dintr-un pix. Asta înseamnă o sută de miliarde de euro. Fondul de solidaritate al Uniunii va creşte de la 440 de miliarde la un trilion de euro ceea ce inseamna ca fiecare stat membru va contribui de 2 ori si jumatate mai mult decat pana acum. Ce ar însemna asta pentru România?

La prima vedere si la un calcul simplu-mulţi bani pierduţi. Noi nu suntem în stare să folosim decât maximum, cu generozitate, zece la sută din banii europeni pe care+i avem la dispozitie. Dacă nu-i cheltuim într-un an, banii se reintorc la Bruxelles şi plătim şi penalităţi pentru incompetenţă. Pe lângă aceştia, vom vărsa obligatoriu în fondul Uniunii cât ni se va cere adică de doua ori si jumătate mai mulţi bani. În plus, dacă vom mai avea nevoie să ne împrumutăm de la bănci, şi avem, după cum ne-a anunţat insusi preşedintele, s-ar putea să batem la porti inchise.Pentru că, după experimentul Grecia, băncile vor deveni cu siguranţă reticente în a mai imprumuta state. Băncile care nu vor da faliment, desigur. Doar până în momentul de faţă, România a  vărsat în conturile UE 4,5 mld de euro şi a tras doar un miliard. Foarte important, nimeni nu stie deocamdată de unde vor veni banii care  vor salva Grecia şi o vor ajuta sa traiasca mult mai bine decat Romania, ca si pana acum.

Salarii si pensii inghetate? Asta pare a fi doar un inceput timid
Ce face puterea de la Bucuresti intr-o zi cum n-a mai trait Uniunea Europeana! Ati putea crede ca vreo strategie economica! Nu! Guvernul s-a strins in par ca sa dea  ajutoare  turcilor, la multe zile dupa cutremur. Vorbim despre asta! 

Alfred Bulai, sociolog, Ionel Blanculescu, consultant financiar, Ilie Serbanescu, Rares Manescu, PNL, Madalin Voicu, PSD
 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close