Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Politica, între mic și șantaj

Politica, între mic și șantaj

Politica, între mic și șantaj
14 Sep 2009   •   15:49
Andreea Munteanu

Am ajuns și ziua asta: baronul de Târgu Jiu, Nicolae Mischie, s-a scârbit de politică. A declarat-o azi după ce ziariștii l-au întrebat dacă va coordona campania lui Traian Băsescu în Gorj. Același Traian Băsescu pe care Mircea Geoană l-a acuzat, tot azi, că vrea să rupă coaliția, mai intâi in teritoriu, apoi la centru. Mai multe filiale locale ale PD-L, între care cele din Constanța și Teleorman, au rupt protocoalele de colaborare cu PSD. În același timp, surse din ce în ce mai multe afirmă că democrat liberalii au condiționat clar participarea PSD la guvernare de votul în favoarea Elenei Udrea în comisia de anchetă. Guvernarea sau obrazul, vom vedea ce va alege PSD dacă, desigur, informația se confirmă. Șantajul politic se suprapune peste vizitele electorale, candidații dau din coate în fiecare week-end în locurile unde se adună oamenii. Traian Băsescu conduce detașat în topul vizitelor: a bifat sărbătoarea de la Țebea, o nuntă la "Pescărușul", Festivalul Cașcavelei, plus o ceremonie la Roman, unde episcopia a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie. Despre politica între șantaj și micii electorali vorbim azi.
Agitație și în lumea sindicală. În afară de faptul că protestează, sindicaliștii sunt ocupați să se certe între ei. Liderii de federații acuză liderii de confederații că au diverse interese personale care îi determină să cânte în struna guvernului.
Sunt evenimente la Ordinea Zilei. Le comentăm împreună cu Petre Roman, fost premier, consilier al președintelui PNL, Matei Brătianu, deputat PSD+PC, fost sindicalist la BNS și Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa.

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close