Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei PONTA DĂ EXAMEN CU FMI, MACOVEI CU HĂINEALĂ

PONTA DĂ EXAMEN CU FMI, MACOVEI CU HĂINEALĂ

PONTA DĂ EXAMEN CU FMI, MACOVEI CU HĂINEALĂ
15 Ian 2013   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Un nou scandal stă să izbucnească în sănătate. De bine ce ne bucuram că, potrivit proiectului de buget, sănătatea a primit anul acesta o sumă considerabilă, lucrurile par să se încurce iar. Declaraţiile ministrului Nicolăescu din ultimele zile referitoare la o nouă "centralizare" a spitalelor i-au pus în cap unii colegi de coaliţie ca...re-i cer demisia. Nici noi nu prea înţelegem ce vrea ministrul - ani de zile am auzit declaraţii nenumărate despre necesitatea descentralizării în sănătate, s-au descentralizat spitalele şi acum se recentralizează la loc pentru că autorităţile locale nu ar avea bani să le finanţeze. Dar nu este cazul tuturor autorităţilor locale. Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că a investit 50 de milioane de euro în spitalul judeţean şi că nici nu se gândeşte să-l lase în grija altcuiva. Tot Constantinescu acuză că declaraţiile ministrului referitoare la deconturile CNAS către spitalele private sunt "mincinoase". CNAS nu a decontat niciodată mai mult de 1 % către privaţi, iar oamenii au dreptul să decidă unde vor să se trateze, nu să fie obligaţi, susţine Constantinescu. Dacă ne gândim că premierul Ponta a anunţat ca prioritate regionalizarea României în cel mai scurt timp, e destul de greu de înţeles ce sens are o ţară regionalizată cu servicii centralizate. Cam mare haosul, încercăm să-l desluşim.

Vă spunem azi şi ce a căutat personajul acestor săptămâni, Oana Schmidt - Hăineală, la Bruxelles, dar şi cum a ajuns din nou, justiţia din România motiv de scandal în plenul Parlamentului European.

Ponta se pregăteşte să dea examen cu FMI. Ce vrea să obţină guvernul de la Fond, ce doreşte Fondul de la Guvern şi ce bani vom avea anul ăsta aflaţi imediat.

Si, e jale mare la parlament . Alesii vor sa se baricadeze in camere.
Sunt cu noi Ecaterina Andronescu, senator PSD, Mugur Cozmaciuc, deputat Pnl, Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, Toader Paraschiv, secretar general Sindicatul Politistilor, Dan Constantin, redactor sef Jurnalul National.

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close