Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei PRAFUL ŞPĂGILOR ÎN OCHI

PRAFUL ŞPĂGILOR ÎN OCHI

PRAFUL ŞPĂGILOR ÎN OCHI
16 Feb 2011   •   18:30

ANDREEA MUNTEANU

Din ciclul "hai să ameţim poporul cu televizorul", puterea a aruncat pe piaţă azi un nou subiect. ANI s-a dat, pe faţă, la sindicalişti şi a anunţat oficial că 15 dintre ei sunt verificaţi la avere. Fie pentru că declaraţiile de avere ar avea vicii, fie pentru că averile lor nu sunt justificate de venituri. Asta după ce, vă aminţiţi, un lider de sindicat, Vasile Marica era acuzat ieri că lua şpăgi fabuloase de către un fost vameş cu o listă de proprietăţi şi de conturi...fabuloasă. Toate vin la câteva zile după ce şeful statului indica sindicaliştii drept principali beneficiari ai şpăgilor din vămi. E drept că, în 21 de ani, unii activişti sindicali, doar unii, au reuşit să strângă averi impresionante ca parteneri de dialog ai puterii. Alţii, nu. Succesiunea evenimentelor şi acţiunea ANI sună însă a intimidare şi a încercare de încăierare. Între timp focul din vămi se stinge uşor. Suflă-n el politicienii care negociază între ei puţin speriaţi după ce procurorii au atins din intâmplare nişte zone minate. Comentăm subiectul.

În Dealul Cotrocenilor, preşedintele stă cu picioarele în apă rece pentru că nici lui nu-i vine să creadă cât de greu îi e să scape de Boc. Îi râde-n nas jumătate de PDL în frunte cu dragă Stolo care a declarat că ideea unui premier tehnocrat i se pare nepotrivită. Şi că Boc i-a supărat pe mulţi pentru că e prea corect.

În tot iureşul ăsta, să ne scuze Puterea că o deranjăm, Oxford Economics ne dă o veste proastă - creşterea economică în România nu va fi de 1,5 la suta cum estimau Guvernul şi FMI, ci de doar 0,1%. Dacă va fi...

Pun informatiile in Ordine Maria Grapini, vicepresedinte PC, Marius Spinu, deputat PDL, Horia Uioreanu, deputat PNL, Victor Alistar, presedinte Transparency, Gheorghe Isvoranu, presedinte Spiru Haret.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close