Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei România face calcule sub apă

România face calcule sub apă

România face calcule sub apă
01 Iul 2010   •   17:47
Andreea Munteanu

Apele nu se liniștesc. În această după amiază hidrologii au instituit cod roșu de inundații pe râurile Prut și Olt și au menținut codul roșu pe Siret în zona județelor Iași,Botoșani, Neamț, Bacău, Galați. Miniștrii miliardari Videanu, Blaga, Udrea și Berceanu și-au pus în sfârșit cizmele de cauciuc și s-au dus să dea ochii cu realitatea, după multe sugestii și apeluri din partea mass media, a primarilor și prefecților. Zeci de mii de oameni sunt, la această oră, evacuați, alții își plâng morții, e jale. De douăzeci de ani e jale în România cînd se rupe cerul. În 20 de ani, nici un guvern nu și-a pus mintea la contribuție să mute oamenii din zonele aflate în calea apelor, să ordoneze albiile râurilor sau să stopeze defrișările dezmățate. De fiecare dată, ne punem mâinile în cap, numărăm morții, răniții, sinistrații și ne rugăm să nu mai plouă la anul. Președintele jucător e tot închis în casă, l-a trimis pe Boc să încarce saci cu nisip și să suporte huiduielile. Ce e de făcut? Încercăm răspunsuri în ora care vine.
Jumătatea de Românie care nu tremură ca va fi înghițită de ape, mai are ceva timp sa calculeze. Și iese pe un minus mare de tot. Primari din orașe importante - Timișoara, Sibiu, Constanța - se plâng că guvernul îngroapă administrațiile publice locale prin tăierea salariilor bugetarilor, reducerea fondurilor, creșterea TVA și a taxelor și impozitelor locale. Unii mai cred că TVA-ul la alimente ar putea fi redus. Conservatorii, dar și independenții din UNPR care, la putere fiind, au susținut toate măsurile de până acum ale guvernului. Ce șanse sunt să scadă TVA-ul la alimente ne întrebăm azi, prima zi cu TVA de 25%. Zi în care am aflat că nu s-au scumpit ...cârnații de Pleșcoi.
Invitații sunt: Niels Schnecker, Victor Alistar-director Transparency, Matei Dumitru, inginer, specialist în diguri, Ciprian Dobre-PNL, Marius Spânu-PDL, de la Iași și oamenii cu probleme de viață și de moarte din zonele luate de ape. Rămâneți cu noi.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close