Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei ROMANIA MAI ARE BANI 4 LUNI

ROMANIA MAI ARE BANI 4 LUNI

ROMANIA MAI ARE BANI 4 LUNI
07 Dec 2011   •   04:00

Romania plateste o factură grea din cauza crizei din zona euro, dar este stabilă şi a luat măsurile pe care trebuia sa le ia, spune Traian Băsescu înaintea Consiliului European care începe mâine şi unde se vor căuta soluţii urgente pentru salvarea zonei euro. Băsescu spune că una dintre măsurile pe care le va propune va fi ca nivelul de indatorare al fiecarui stat să nu depaseasca 60 la suta. Usor de spus, foarte greu de facut, sunt state indatorate de cateva ori peste PIB+ul propriu. Pe de altă parte, tot azi aflăm că Romania mai are bani fix 4 luni, fara sa se imprumute.  Asa spun si Ialomitianu, de la Finante, si  Croitoru, consilierul guvernatorului BNR.  Croitoru spune insa ca e posibil sa umblam dupa aceste 4 luni la banii luati ca rezerva de la Fond. Ialomitianu declara ca nu e cazul.  Pe cine credeti?  In urma cu scurta vreme, presedintele Basescu a iesit sa ne comunice ca Romania stie cam cum se poate rezolva criza din zona euro si ca, oricum, stam mai bine ca altii. Parea usor iritat ca unii spun ca puterea actuala nu stie ce face!  Judecatorii au decis azi oficial inghetarea pensiilor si a salariilor. Si daca nu le inghetau, tot inghetate ramineau. Asa era voia presedintelui.
Azi, brasovenii din Sacele au venit la Bucuresti sa protesteze, cu sicrie, la Ministerul Sanatatii. Le-au inchis spitalul si risca sa moara pe drum, obligati sa mearga, bolnavi, pina la Brasov.
  Pentru cei mai multi e rau. Pentru unii, e bine. Va vom arata cit de bine i+a mers la putere doamnei Andreescu, fosta sefa de la SGG.
 Ramineti cu noi.
  Razvan Zamfir-avocat Facias, Titus Corlatean, senator PSD, Cristian Busoi, europarlamentar PNL, Victor Alistar, presedinte Transparency.


×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close