Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei SCANDAL PE BANI LA BRUXELLES

SCANDAL PE BANI LA BRUXELLES

SCANDAL PE BANI LA BRUXELLES
08 Feb 2013   •   01:05

ANDREEA MUNTEANU

Ştirea zilei vine de pe Twitter: preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat că bugetul UE a fost votat. După luni de negocieri intense şi amânări, după un mare scandal şi aici în România între Victor Ponta şi Traian Băsescu pe tema dreptului de veto la Bruxelles, aşteptăm acum să vedem câţi bani a câştigat sau a pierdut România ...azi. Teoretic, nivelul fondurilor alocate ţării noastre ar fi trebuit să depăşească 40 de miliarde de euro. Practic, suma va fi mai mică, după încheierea Consiliului se vorbea despre 39 mld. aşa că îl aşteptăm pe Traian Băsescu să ne spună câţi bani ne-au fost tăiaţi şi de unde. Va rămâne acest buget în vigoare sau doar pe hârtie? Întrebăm asta pentru că, imediat după declaraţiile victorioase ale lui Rompuy şi Barosso, liderii Parlamentului European au luat foc. Şefii de grup ai PPE, ai social-democraţilor şi liberalilor au făcut publică o scrisoare comună în care se declară stupefiaţi de rezultatul negocierilor din Consiliul European. Ei spun că nu vor vota niciodată un asemenea buget care prevede austeritatea în următorii 7 ani şi reproşează că nu au fost consultaţi pe această temă de către preşedintele Consiliului European. Este, aşadar, un imens scandal pe bani la Bruxelles.

Vom încerca să aflăm azi şi de cine râdeau Traian Băsescu şi Viktor Orban dimineaţă, înainte de împărţirea banilor. Îi amuza scandalul steagurilor dintre ţările lor sau aveau un alt motiv?

La Bucureşti, Ponta şi Dragnea au reuşit să-şi urce în cap mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene care nu sunt de acord cu planul de regionalizare propus. Dragnea a încercat să-i domolească, promiţând bani mai mulţi pentru angajaţii din administraţie. Iar Vosganian se plânge că nu-i ajung banii din salariu şi se fereşte să mai lucreze şi în altă parte de frica ANI. IOAN MIRCEA PASCU, MIRCEA DIACONU, BOGDAN STANOEVICI, LUCIAN ISAR.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close