Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei SE TERMINĂ CU UMILINŢA?

SE TERMINĂ CU UMILINŢA?

SE TERMINĂ CU UMILINŢA?
25 Ian 2013   •   01:05

ANDREEA MUNTEANU

Urmare a scandalului citostaticelor, redezgropat ieri seară de Ordinea Zilei după citirea mai multor articole şi a unor sesizări primite pe mail, premierul Ponta şi-a asumat vina. Vina de a nu fi acordat atenţia necesară acestei probleme după ce în noiembrie promisese că o rezolvă. În timp ce birocraţii de la Guvern se încurcau în hârtii şi-n reţete p...entru pregătirea porcului de sărbători, mii de oameni se umileau pe la uşile spitalelor şi farmaciilor după medicamente care nu existau. Asta e greu de iertat. Totuşi, cei care n-au murit încă au primit azi o nouă promisiune. Că săptămâna viitoare se vor găsi bani de citostatice, se vor împrumuta de la trezorerie, se va aproviziona Unifarmul, se va termina cu umilinţa. Se va termina cu umilinţa? Aşteptăm săptămâna viitoare. E unul dintre subiectele la care nu vom renunţa.

În plin scandal al citostaticelor, Ministerul Sănătăţii încearcă să ne mai abată atenţia cu un raport al corpului de control al primului ministru care spune că statul a pierdut peste 600 de milioane pentru că CNAS nu a strâns taxa de claw-back. Nici pe vremea lui Duţă care acum zburdă liber prin spitale şi prin viaţă în general, dar nici după ce a plecat Duţă de la CNAS. N-a mişcat nimeni niciun pai. Stimaţi domni de la Ministerul Sănătăţii, stimate domnule Prim-Ministru, stimaţi domni de la Corpul de Control: aceasta este o ştire veche. Pe 18 mai 2012, La Ordinea Zilei, discutam acest subiect şi ne minunam cu toţii de nesimţirea domnului Duţă care a văduvit bugetul de taxa de claw-back. Ce faceţi acum, redeschizând subiectul şi prezentându-l ca pe ceva nou, ne demonstrează, din păcate, un singur lucru: că au trecut 9 luni de când nu aţi reuşit să faceţi nimic pentru rezolvarea problemei.

Vă vom vorbi azi şi despre cardurile de sănătate care trebuiau să existe încă din primul mandat al lui Eugen Nicolăescu şi nu există nici acum. Desigur din cauza "sistemului" care nu poate fi înfrânt. Dar şi despre cum chefuiau incompetenţii şefi de la CNADNR în timp ce meteorologii anunţaseră cod portocaliu şi cod galben.
Încă mai aşteptăm responsabilitate de la Guvernul Ponta. De la un moment dat încolo, vom aştepta demisii.

Au venit la noi Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Lucian Isar, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri în guvernul Ponta, analist economic, actorul Bogdan Stanoevici şi liderul sindical Anton Hadăr.

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close