Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei SITUATIE DELICATA DUPA 2 ANI DE SACRIFICII. CUM EVITĂ GUVERNUL CĂDEREA ÎN PRĂPASTIE?

SITUATIE DELICATA DUPA 2 ANI DE SACRIFICII. CUM EVITĂ GUVERNUL CĂDEREA ÎN PRĂPASTIE?

SITUATIE DELICATA DUPA 2 ANI DE SACRIFICII. CUM EVITĂ GUVERNUL CĂDEREA ÎN PRĂPASTIE?
15 Mai 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

După doi ani de tăieri şi strâns cureaua, românii află azi de la Institutul Naţional de Statistică şi de la guvernanţii vechi şi noi că au intrat din nou în recesiune. Unii economişti spun că  situaţia nu e atât de gravă cum pare şi că din acest trimestru vom intra din nou pe creştere economică. Alţii cuplează vestea cu tragedia greacă în plină desfăşurare aproape de noi şi cu avântul pe care l-a luat euro şi descriu viitorul în culori sumbre. Mai exact, vorbesc despre o posibilă alunecare în prăpastie. Ce are de făcut noul guvern pentru a evita asta?

Deocamdată, încă un împrumut, fără dobândă, zice Ponta, de la Banca Mondială. E vorba de un miliard de euro de folosit în eventuale vremuri tulburi. După acordul cu Banca Mondială, premierul a ieşit cu o declaraţie potrivit căreia România este stabilă şi pregătită să traverseze situaţia delicată. Declaraţia lui Ponta a venit la scurt timp după ce Atena anunţa declanşarea alegerilor anticipate. Grecia este neguvernată, în derivă, miniştrii de finanţe din Europa caută iar soluţii de salvare, iar starea de nervozitate se resimte şi la bursă. Mulţi dintre bogaţii lumii au pierdut miliarde în săptămâna aceasta în mare parte din cauza deprecierii euro faţă de dolar.

Aşadar, ce ne facem? E posibil să găsească România o soluţie ca să nu mai stea mereu cu sufletul la gură?
 În plină stare de tensiune din cauza veştilor economice proaste, a apărut şi  Eugen Nicolăescu, fostul ministru liberal al sanatatii cu vestea că PNL ar vrea eliminarea totală a CAS. Vedem cât de oportună şi realizabilă e ideea.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close