Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei TARICEANU: ROMANIA RAMANE SUBDEZVOLTATA

TARICEANU: ROMANIA RAMANE SUBDEZVOLTATA

TARICEANU: ROMANIA RAMANE SUBDEZVOLTATA
12 Dec 2011   •   03:30

ANDREEA MUNTEANU

România mai împrumută peste 16 mld de euro în 2012.  Şi are de dat aproximativ 10 pe care, am calculat noi, urmează să le virăm în conturile FMI ca parte a tratatului pentru salvarea euro în care preşedintele ne-a băgat fără să întrebe pe nimeni. În parlament a început distracţia adoptării bugetului pe 2012, unul atât de chinuit şi de auster, cum îi place lui Boc să zică, încât nici nu poate fi vorba ca salariile şi pensiile să revină la normalul de dinaintea tăierilor, darămite să mai şi crească. Am ajuns de mirarea Europei care nu poate înţelege cum de suntem în stare, ca popor, să suportăm măsuri atât de dure fără să avem nicio reacţie. Directorul general al grupului bancar Erste, Andreas Treichl, spune că asemenea decizii precum cele luate de guvernarea Băsescu -Boc sunt de neimaginat într-o ţară occidentală. Asta pentru că acolo reacţia populară ar fi fost vehementă. Bancherul austriac a lăudat puterea de a suporta a românilor. Suntem deci premianţi la sacrificii. Şi la ce ne foloseşte?

Nu ştim încă, dar ştim la ce le foloseşte celor care ne conduc. În "precauţia" şi "austeritatea" pe care le invocă nu ezită să zboare cu avioane private. Câteva mii de euro ora de zbor. Şi nici nu ezită  să promită o sută de mii de euro pe cap de parlamentar care votează cuminte bugetul. E vorba de bani pentru colegiile electorale pe care Boc îi scoate ca dintr-un buzunar personal când şi cum îi dictează interesul. Acelaşi Boc a trecut nepăsător azi pe lângă un grup de copii care organizaseră o expoziţie cu vânzare la Parlament în speranţa că vor putea face rost de nişte bani. Le-a promis că se va întoarce să cumpere şi s-a ţinut de cuvânt ca de obicei. Adică nu s-a mai întors.

Discutăm toate aceste subiecte şi încă multe altele cu Sergiu Andon-PC, Eugen Bejinariu-PSD, Dan Mihalache-PNL şi Petru Dandea-Cartel Alfa.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close