Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei TAXA PENTRU SANTAJ?

TAXA PENTRU SANTAJ?

TAXA PENTRU SANTAJ?
18 Mai 2012   •   18:45

ANDREEA MUNTEANU

Ministrul Economiei taie macaroana cu energie ieftină băieţilor deştepţi. Nu vor mai beneficia de preţ fix şi preferenţial ci vor cumpăra, ca toţi muritorii de rând, la preţul pieţei. Urmează transparentizarea contractelor, după cum a anunţat azi Chiţoiu, ministrul de resort. Deci se poate. Buzăianu, Ioan Nicolae şi alţii asemenea vor trebui să mai şi scoată... banul , nu doar să-l încaseze. Ce vor face, vor renunţa la afacerile din România? Vom vedea.

Zilele astea e iar agitaţie mare pe piaţa medicamentelor. Producătorii se plâng că Duţă le-a dublat taxa de claw back înainte de a pleca, ridicând-o până spre 40 la suta din cifra de afaceri. În afară de faptul că se plang de dublare, aflăm azi că, de fapt, producătorii n-au plătit niciodată taxa de claw-back de cand s-a infiintat. Pentru că nu li s-a cerut. Duta ar fi taiat prima factura abia in ziua in care a plecat de la CNAS, pe 8 mai. E vorba de o gaura de vreun sfert de milion de euro, pe care producatorii au refuzat s-o plateasca amenintand cu retragerea medicamentelor din farmacii. Ar fi refuzat plata facturii pentru că era din urma si era uriaşă. Dacă informatia e adevarata inseamna ca Duta a facut degeaba atata timp atata caz de taxa de claw back pe care de fapt nu a incasat-o. Şi atunci de ce-i făcea atata lobby? Pentru că avea altceva de castigat de pe urma ei cumva?

Pun informatiile in Ordine Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, Nicu Banicioiu, deputat PSD, Gratiela Gavrilescu, deputat PNL, Marius Pieleanu, sociolog, Lucian Avramescu, scriitor.

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close