Antena 3 Emisiuni La ordinea zilei UNGARIA SFIDEAZĂ IAR ROMÂNIA

UNGARIA SFIDEAZĂ IAR ROMÂNIA

15 Feb 2013   •   01:05
UNGARIA SFIDEAZĂ IAR ROMÂNIA

ANDREEA MUNTEANU

Taman când credeam că Traian Băsescu a făcut, din nou, agenda zilei după ce-a dat foc PDL-ului şi a deplâns soarta lui Adrian Năstase, a apărut informaţia că autorităţile ungare au urcat pe Parlamentul naţional steagul secuiesc. În semn de solidaritate cu secuii din România, după cum informează agenţia de presă MTI. Aflăm că preşedintele Parlamentul...ui ungar, Laszlo Kover, a iniţiat ceremonia de arborare a drapelului cu ocazia sesiunii plenare a deputaţilor de etnie maghiară din Bazinul Carpatic. Steagul nu flutură doar pe clădirea Parlamentului, ci şi pe instituţii publice din mai multe oraşe. De altfel, vicepremierul Ungariei Zsolt Semjen a mulţumit tuturor celor care au arborat drapelul secuiesc, motivând că "folosirea simbolurilor etnice ale oricărei comunităţi constitutie un drept fundamental al omului". După scandalul steagurilor de săptămâna trecută, gestul Ungariei este unul sfidător, provocator sau unul normal? Discutăm subiectul.

Tot azi vom încerca să înţelegem cum de nu sunt în continuare citostatice deşi guvernul a dat banii. Şi vă vom da detalii despre războiul din justiţie: Asociaţia Magistraţilor a dat în judecată CSM pentru că nu i-a revocat pe Alina Ghica şi Cristi Dănileţ. Elena Cristian, Bogdan Stanoevici, Lucian Avramescu, Dan Constantin.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close