Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei VAMA+SINDICATE+POLITICA=LOVE

VAMA+SINDICATE+POLITICA=LOVE

VAMA+SINDICATE+POLITICA=LOVE
09 Feb 2011   •   18:52

ANDREEA MUNTEANU

Dumneavoastră când aţi aflat că vameşii iau şpagă? Când aţi intrat în clasa întâi, când aţi terminat liceul, cand aţi trecut prima oară printr-o vamă sau acum 2 zile când DNA-ul a luat vămile cu asalt? Ei, bine, preşedintele Băsescu spune că a aflat de corupţia din vămi abia astă vară când serviciile i-au prezentat un raport cu averile vameşilor. Şi de aici ar fi început totul. Am băga mâna în foc că preşedintele e mult mai bine informat de atât şi că a început să vadă că-n vămi se fură ca la vadu' lat de cand se teme că-i va scăpa PDL printre degete. Spectacolul arestărilor a continuat azi cu audierea si punerea sub invinuire a şefului vămilor, Radu Mărginean, pentru luare de mită în dosarul Vama Halmeu. În acest dosar un om de afaceri Liviu Florian -arestat azi-este acuzat că, în septembrie 2009, ar fi pretins şi primit de la Nicoleta Dobrescu, 130.000 de euro, promiţându-i că, în baza influenţei pe care o are asupra lui Mărginean îl va determina pe acesta să o delege în funcţia de şef al Vamii Halmeu pentru 4 luni de zile. Dacă voia să rămână în funcţie mai mult de 4 luni, doamna trebuia să mai cotizeze încă 300 000 de euro. Procurorii DNA care au instrumentat cazul spun că banii ar fi fost ceruţi în numele şi pentru un partid politic, PDL- susţine site-ul stiriledecluj.ro.
Nici sindicatele nu stau departe de scandal. Liderul PROLEX Vasile Lincu îl acuză pe liderul SEDLEX, Vasile Marica că negociază spăgile care vor fi date mai departe din ce se încasează prin contrabanda cu tigări. Iar, şeful ANAF Sorin Blejnar a fost chemat , acum cateva ore, la Guvern, de premierul Emil Boc.Isi va da demisia? Ieri, fostul sef al Vamii Stamora Moravita declara la Ordinea Zilei că Blejnar este principalul coordonator al şpăgilor din contrabandă.
  În tot scandalul, Băsescu ameninţă că aruncă PDL cât colo pentru că şi-a luat un aer de independenţă care nu miroase bine la Cotroceni. Preşedintele i-a acuzat pe pedelisti pt votul in cazul Pasat si i-a amenintat că e pe punctul de a rupe puntile cu partidul. Cine a sărit ca arsa pe principiul "suntem nimic fara Basescu"? Evident, Elena Udrea, într-o amplă postare pe blogul personal. In timp ce Udrea îşi frânge mâinile, parlamentarii PDL isi vad care de ce treaba are. Alin Popoviciu, de exemplu, a votat in Camera Deputatilor desi era plecat in Germania. Au demonstrat-o colegii de la Cotidianul. Iar Silviu Prigoană care ieri declara că voia să schimbe scutece doar ca să testeze ziariştii, a mâncat şi timpul colegilor din Comisia juridică.  Nu intelegem de ce l-au mai băgat în seamă şi pentru ce au mai făcut o adevărată discuţie în jurul cererii avortate de concediu paternal. Ba  au mai făcut şi un raport nefavorabil pe temă ca să-l trimită Biroului Permanent. Deci in afara de faptul ca a testat ziaristi, vedem ca Prigoana si-a testat si colegii jurişti nerabdatori, pare-se, sa fie testati.
Facem Ordinea Zilei cu Iulian Iancu, deputat PSD, Adrian Gurzău, deputat PDL, Teodor Atanasiu, deputat PNL, Ilie Şerbănescu, analist economic, Anton Hadăr, lider Alma Mater.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close