Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Viitorul sună prost - Radu TUDOR

Viitorul sună prost - Radu TUDOR

Viitorul sună prost - Radu TUDOR
02 Apr 2007   •   12:49

Avem un guvern nou. Liberalii și maghiarii, minoritari în Parlament, vor trece cu ajutorul PSD. Cât va dura această guvernare, numai Dumnezeu știe. Sperăm și noi, enoriașii în post, ca acest cabinet, născut în Săptămâna Patimilor și anunțat de 1 Aprilie, să pună capăt haosului politic.
Semnele nu sunt din păcate încurajatoare. Majoritatea parlamentară este fragilă ca o gheață de primavară și e formată contra naturii: liberali cu sociali democrați. Această imposibilă alianță este generată de miza ce va urma: suspendarea lui Traian Băsescu.

Potrivit unui calcul simplu, președintele ar putea fi suspendat pentru 30 de zile cu o largă majoritate: PNL, PSD, PRM, PC. Cu un nou ministru al Justiției (liberal), în cele 30 de zile se pot întâmpla multe. Poate un nou procuror general și noi anchete penale pentru Traian Băsescu. Dar până atunci, să vedem cine sunt noii miniștri. Complet necunoscuți publicului larg, cu biografii bogate înainte sau după 1989, titularii portofoliilor mult râvnite riscă să facă parte din "Guvernul celor 100 de zile". Estimarea specialiștilor este că nu va dura mai mult. Viitorul sună prost și asta nu e un slogan publicitar întors pe dos. În momentul de față, cea mai apreciată calitate a unei guvernări sănătoase lipsește: predictibilitatea.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close