Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Violență și sărăcie

Violență și sărăcie

Violență și sărăcie
07 Oct 2010   •   17:44

Un elev a murit înjunghiat, in fata scolii , in orasul clanurilor înarmate ilegal- Craiova. Un profesor cu două facultăți a stat iar la coada, la cantina săracilor, in Timișoara, pentru un blid cu mîncare. Sînt două știri de azi , dar care se repeta, într-o formă sau alta, în fiecare zi, în alt colț al Romaniei. Violența și sărăcia sînt la Ordinea zilei și ele se agravează cu fiecare zi care trece. Se leagă una de alta? Vorbim concret despre asta și încercăm să intuim ce ne așteaptă. Cine dă tonul pentru tensiunea și confuzia generale, in tara in care nimeni nu raspunde pentru nimic?

Azi, presedintele a refuzat sa promulge Legea pensiilor. Nu pentru ca ai lui au votat-o prin frauda in Parlament. Ci pentru ca barbatii si femeile NU trebuie sa se pensioneze la virste egale. Acum 17 zile, ne spunea in Parlament exact pe dos. Nu exista informatie care vine din sursa oficiala care sa nu fie contrazisa. Fie de autoritati, fie de opozitie. Ieri, aflam cu totii de la ministrul Agriculturii ca alimentele de baza se scumpesc cu cel mult 10 la suta. Azi, deputatul PSD Ioan Stan ne-a anuntat ca preturile vor creste cu cel putin 15 la suta.

Punem informatiile in Ordine. Cu Petre Roman , profesor, fost premier al Romaniei, Victor Surdu, deputat PSD, Vasile Marica, presedinte SED LEX, Daniel Oajdea, fost deputat PDL, acum independent. Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei a zis azi ca intelectualii din oras, profesori, actori, ingineri ingroasa coada saracilor care asteapta o mincare calda.

Dana Grecu

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close