Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Acuzaţii explozive în cazul podului prăbuşit la Luţca: "Primarul bea whiskey cu constructorul"

Acuzaţii explozive în cazul podului prăbuşit la Luţca: "Primarul bea whiskey cu constructorul"

Primarul şi constructorul podului care s-a prăbuşit la Luţca sunt prieteni buni, beau bere şi whiskey împreună - spune viceprimarul localităţii într-o declaraţie cu camera ascunsă.

Acuzaţii explozive în cazul podului prăbuşit la Luţca: "Primarul bea whiskey cu constructorul"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    10 Iun 2022   •   19:00

Oficialul dă detalii şi despre cum s-au făcut lucrările. În replică, primarul din Luţca susţine că nu era treaba lui să semnaleze problemele de structură ale podului.

"În partea aia au căzut şi grinzile despre care era vorba, de grinzile alea erau agăţate hobanele, în capătul lor era prins de grinzile respective. Şi atunci trebuia să fie un semn de întrebare pentru ei. S-au rupt grinzile astea.

Eu n-am încercat, eu sunt viceprimar, primul mandat, eu sunt cu PNL, primarul cu PSD.

Primarul este prieten bun cu firma constructoare, sunt prieteni de familie. Sunt vai de mine, cu lucrări de calitate. L-au inaugurat cu fast mare. S-a dat bere, s-a dat whiskey, vă daţi seama.

Bine că n-au murit oameni, ăsta e un lucru bun. Pe de altă parte, o să suferim câţiva ani buni, şi, vă rog să ne credeţi, este un coşmar să ajungem în Roman, să ocoleşti, cât e vara mai este cum mai este, dar când apare iarna şi când apare pe porţiunea aia gheaţă sau polei", a declarat viceprimarul.

De asemenea, viceprimarul a mai explicat că hobanele podului erau deja ruginite.

"Nici nu s-a legat de hobane, asta e tragedia cea mare, că ei, practic, numai au acoperit ca să nu pătrundă infiltraţiile la hobane, dar ele deja erau ruginite. S-a turnat un strat, asta a fost bomboana de pe colivă, nu pot să vă aproximez, 70-80 cm de beton", a mai spus viceprimarul localităţii.

În răspuns, primarul a explicat că "nu are nicio treabă", dar şi că "eu sunt cu pontoanele".

"Ca primar sunt din iunie 96, deci acuzaţiile pe care le face dumnealui să îşi vadă de societatea lui, de unde vine cimentul, aici sunt alte chestii care nu. Omul se vrea primar, toată lumea vine.

Să-mi demonstreze, să vadă el, n-am nicio treabă, eu sunt cu pontoanele. N-am ce replică să-i dau, eu la asemenea jeguri de oameni nu dau replică. Nu-i treaba mea", a fost replica primarului.

Totuşi, a cui era treaba să prevină un astfel de incident? Probleme au fost de la început. O spun atât specialiştii cât şi viceprimarul satului Sagna.

"Când turnau beton se mai auzea câte o bubuială. Ei spuneau că se aştează, că se nu ştiu ce. A fost inconştienţă. Şi atunci când au făcut proba aia cu maşinile, cu convoiul de maşini a bubuit, s-au speriat toţi. Au zis ''gata, acum s-a aşezat''. Ce s-a aşezat? Au cedat pe rând. Câte una, câte una. Nici nu s-a legat de cobane, asta e tragedia cea mare, că ei, practic, numai au acoperit ca să nu pătrundă infiltraţiile la cobane, dar ele deja erau ruginite, 1 milion 300 de mii de euro", spune Roca Vasilică, viceprimar Sagna.

Podul de la Luţca avea un an de când fusese construit. Mai mult, a fost reabilitat în urmă cu 7 luni.  Lucrări care au costat peste 8 milioane de lei, bani de la Consiliul Judeţean Neamţ.

Firma care a câştigat licitaţia aparţine fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Firma sa, are contracte cu statul în valoare de zeci de milioane de lei în Iaşi, Neamţ şi Brăila.
 

×
Subiecte în articol: Lutca Siret Neamţ News Hour with CNN
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close