Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier și șefii Poliției din Mangalia și Vama Veche, eliberați din funcție după tragedia de la 2 Mai

Adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier și șefii Poliției din Mangalia și Vama Veche, eliberați din funcție după tragedia de la 2 Mai

Ministerul de Interne a anunțat, miercuri, eliberarea din funcție a mai multor polițiști cu responsabilități de conducere din județul Constanța.

Adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier și șefii Poliției din Mangalia și Vama Veche, eliberați din funcție după tragedia de la 2 Mai
de Mădălina Mihalache    |    23 Aug 2023   •   17:10

Deciziile vin în urma tragediei de la 2 Mai, de sâmbătă, când doi tineri au fost uciși de șoferul drogat Vlad Pascu.

Ancheta ulterioară a arătat că Pascu a fost prins cu droguri în mașină cu puțin timp înainte de coliziunea mortală, a fost testat cu etilotestul, nu și cu aparatul drug-test, a fost dus la secție și i s-a permis, în cele din urmă, să-și continue drumul cu mașina.

Între cei eliberați din funcție se numără comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța (foto interior, stânga) și comisarul șef Marin Dincă (foto interior, dreapta), adjunct al șefului IPJ Constanța.

Au mai fost schimbați din funcție șeful Poliției Mangalia, comisarul Dragoș Cristea, și șeful Biroului de Poliție Vama Veche, inspectorul principal Radu Vachente.

M.A.I. nu a comunicat, miercuri, în mod oficial, nicio măsură la adresa șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă.

Anunțurile M.A.I.: patru polițiști din Constanța, eliberați din funcție

"Din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Corpul de Control al ministrului efectuează verificări la nivelul județului. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, așa după cum știți, verificările sunt începute încă din data de 21 august.

La acest moment, ofițerii Corpului de Control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acțiune, respectiv de inacțiune, a trei polițiști, un ofițer și doi agenți, implicați în procedurile de verificare, control și luare a măsurilor legale față de conducătorul auto care, în dimineața zilei de 19 august 2023, a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, printre altele.

În contextul în care Inspectoratul Județean de Poliție Constanța are în folosință 12 aparate pentru verificarea prezenței în organism a unor substanțe cu efecte psihoactive, respectiv drug-test, s-a constatat că polițiștii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto, ori să îl conducă la o unitate medicală autorizată, în vederea examinării clinice și recoltării de probe biologice.

M.A.I.: "Urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța"

Cu privire la aceste aspecte constatate, urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Totodată, evaluarea preliminară a activității manageriale de la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcțiile de conducere deținute a următorilor polițiști: adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu responsabilități în domeniul siguranței rutiere și ordinii publice, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful poliției Municipiului Mangalia, respectiv șeful biroului Poliției Vama Veche.

Reamintesc faptul că, la finalul verificărilor, Corpul de Control va înainta conducerii Ministerului Afacerilor Interne concluziile finale, în conformitate cu cadrul legal incident.

Așa cum a afirmat deja public, ministrul de Interne, dl. Cătălin Predoiu, va analiza datele care vor fi prezentate și va lua în continuare, fără absolut nicio ezitare, măsurile legale care se impun pentru eficientizarea actului polițienesc și, de asemenea, pentru protejarea cetățenilor", a comunicat, miercuri seară, Ministerul român de Interne.

"Și dacă vorbim de o demitere, și dacă a fost pus să-și dea demisia, toate informațiile noastre arată că șeful IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă va pleca acasă, la câteva zile după accidentul mortal din stațiunea 2 Mai.

La scurt timp după tragedie, ne aducem aminte că Glugă a susținut o conferință de presă din care am aflat despre lanțul lung de greșeli comis de polițiștii din subordinea sa.

Realizator CNN: "Își pierde funcția șeful Poliției Rutiere Constanța. Demiterile, înainte de ședința de guvern de joi"

Din informațiile noastre, premierul Ciolacu, ministrul de Interne Predoiu și secretarul de stat Bogdan Despescu au ținut legătura în aceste zile.

Mâine este și ședință de guvern, iar premierul Ciolacu n-ar fi putut evita subiectul 2 Mai. Astfel, cu doar câteva ore înainte de această ședință, avem prima demitere.

La ora 18, Poliția urmează să facă anunțul oficial. Între timp, continuă să sosească informații: sunt surse care afirmă că și șeful Poliției Rutiere Constanța va pleca, întrucât este cel care l-a oprit în trafic pentru prevenție (pe Vlad Pascu) în după-amiaza zilei de 18 august, în municipiul Constanța", a transmis Mădălina Mihalache, realizator Antena 3 CNN, înainte de anunțurile oficiale ale M.A.I.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close