Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alertă cu bombă pe Aeroportul din Strasbourg! Europarlamentarii români au fost evacuați

Alertă cu bombă pe Aeroportul din Strasbourg! Europarlamentarii români au fost evacuați

O alertă cu bombă a produs panică pe Aeroportul din Strasbourg, acolo unde se aflau mai mulţi europarlamentari, inclusiv reprezentanți români. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   18:51

Toţi au fost evacuați de urgență. Ameninţarea teroristă în UE este una ridicată!

Imediat după apariția amenințării aeroportul a fost evacuat, iar cursele au fost suspendate. În aeroport se aflau europarlamentari din mai multe țări, inclusiv din România.

Rareş Bogdan, europarlamentar român, a relatat joi seară, la Antena 3 CNN, că unii au fost nevoiți să se întoarcă în oraș sau au căutat surse alternative de transport. 

"Au evacuat aeroportul, au intrat forțele de securitate. Mai mulți europarlamentari români, italieni, greci, bulgari, polonezi au fost întorși la Parlament iar unii au ales să meargă spre Basel, la jumătate de oră s-a închis și aeroportul din Basel și practic singura posibilitate a rămas să mergem spre Frankfurt sau să așteptăm redeschiderea aeroportului din Strasbourg.

Nu am vrut să așteptăm pentru că nu știm dacă el se va redeschide sau nu în această seară și am ales calea Germaniei mergând cu mașina trei ore până la Frankfurt, aeroport care nu a fost închis în aceste zile absolut deloc", a spus Rareş Bogdan la Antena 3 CNN.

Alte aeroporturi au fost vizate de amenințări asemănătoare în ultimele zile

Comisia Europeană a avertizat asupra atacurilor comise de "lupi solitari". "Situaţia pe care o avem acum în Israel şi în Fâşia Gaza ar putea să conducă la o radicalizare în Uniunea Europeană", a semnalat Ylva Johansson, în contextul conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

"Ameninţarea teroristă continuă să fie ridicată în UE. Ar putea de asemenea să crească, nu am ajuns încă în acest punct, dar rămânem vigilenţi", a mai spus miercuri comisarul european.

Citeşte şi: Alertă teroristă la Strasbourg. Un liceu a primit o amenințare cu bombă

 

×
Subiecte în articol: alerta bomba Strasbourg Rareș Bogdan
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close