Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Este alertă medicală din cauza bolilor digestive grave. Incidenţa cazurilor a crescut de peste 10 ori

Este alertă medicală din cauza bolilor digestive grave. Incidenţa cazurilor a crescut de peste 10 ori

Este alertă medicală din cauza bolilor digestive grave. În prezent, la Spitalul Victor Gomoiu din Bucureşti sunt trataţi peste 80 de copii cu astfel de probleme, cel mai mic are 1 an şi 6 luni.

Este alertă medicală din cauza bolilor digestive grave. Incidenţa cazurilor a crescut de peste 10 ori
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   23:30

În urmă cu 3 ani, unitatea medicală trata doar două sau trei astfel de cazuri. Nu este însă singura îngrijorare a medicilor.

Vremea caldă a grăbit şi valul de enterocolită care ocupă deja o treime din total prezentărilor din camerele de gardă.

Boala inflamatorie intestinală este o afecţiune severă a tubului digestiv specifică adulţilor. În prezent însă apare în rândul copiilor, forme grave fiind în cazul sugarilor.

Incidenţa cazurilor a crescut de peste 10 ori. Cel mai mic pacient tratat la Spitalul Victor Gomoiu are 1 an şi 6 luni.

Probleme digestive grave au însă şi copiii care fac enterocolită, afecţiune care s-a răspândit mai repede anul acesta din cauza temperaturilor ridicate. La Spitalul Marie Curie din Bucureşti zilnic ajung peste 80 de copiii cu o astfel de afecţiune.

Medicii ne sfătuiesc să fim atenţi la produsele pe care le consumăm pentru că se pot altera mai uşor din cauza temperaturilor ridicate.
 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close