Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Amenda pentru parcare neregulamentară va crește prețul poliței RCA. Noile propuneri ASF

Amenda pentru parcare neregulamentară va crește prețul poliței RCA. Noile propuneri ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a venit cu o serie de propuneri care par a fi împotriva șoferilor și în favoarea asiguratoriilor auto. Instituția propune ca prețul RCA să crească o dată cu o amendă de parcare neregulamentară primită.

de Ioana Mircea    |    05 Mar 2024   •   19:01

Șoferii ar putea plăti o sumă mai mare pentru polița RCA după că au primit o amendă pentru parcare neregulamentară. Acesta este una din propunerile legislative ale Autorității de Supraveghere Financiară, instituție care are scopul de a proteja interesele consumatorilor de asigurări.

Celelalte propuneri legislative ale ASF sunt în același ton, respectiv, dacă uitați să vă reînnoiți polița RCA în 30 de zile, pierdeți bonusul (reducerea de preț) acumulat în decursul anilor. Motocicliștii ar trebui să plătească RCA și iarna, când nu circulă.

Nu doar amenda pentru parcare neregulamentară ar crește automat polița RCA ci și toate amenzile de circulație vă vor scădea bonusul acumulat în ultimii ani în care ați condus fără accidente: sunt luate în considerare.

Se dorește să dispară polița RCA valabilă o lună, iar noile perioade de asigurare ar fi de 3 luni, 6 luni sau 12 luni.

Cel mai grav e următorul text care se regăstește în propunerile legislative ASF: "La încheierea contractului RCA, asiguratul permite asigurătorului RCA accesul în baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, la evidenţa accidentelor şi a cererilor de despăgubire anterioare, şi furnizează informaţiile solicitate de asigurătorul RCA pentru evaluarea riscului şi calculul primei de asigurare inclusiv cu privire la istoricul sancțiunilor aplicate conducătorilor de vehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, potrivit art. 2 pct. 10 lit. c) și f)".

Date cu caracter personal, inclusiv cele înregistrate în cadrul Poliției, la care operatori economici privați au dreptul. După toate acestea prețurile la polițele RCA ar urma să crească cu 40%. Transportatorii solicită intervenția Guvernului.

×
Subiecte în articol: amenda RCA ASF
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close