Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Amenințări și înjurături la vama Nădlac 2. Românii au așteptat și două ore pentru a ieși din țară: "Dacă-ţi dau un capac nu te mai scoli de aici"

Amenințări și înjurături la vama Nădlac 2. Românii au așteptat și două ore pentru a ieși din țară: "Dacă-ţi dau un capac nu te mai scoli de aici"

A fost aglomeraţie pe sensul de ieşire din ţară în vama Nadlac 2. Românii care au petrecut acasă minivacanţa de Paştele catolic, au stat în această dimineaţă şi două ore în vamă. Spre disperarea şoferilor care aveau de parcurs sute de km până la destinaţie.

Amenințări și înjurături la vama Nădlac 2. Românii au așteptat și două ore pentru a ieși din țară: "Dacă-ţi dau un capac nu te mai scoli de aici"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Apr 2022   •   18:40

"Băi cine te crezi tu? Dacă-ţi dau un capac nu te mai scoli de aici. Eşti smecher, te bagi la tupeu". Aceasta era atmosfera în vama Nădlac 2, astăzi, la orele prânzului. O mare de maşini şi oameni supăraţi de calvarul care se repetă în fiecare an la întoarecerea la muncă.

Aceasta era atmosfera în vama Nădlac 2, astăzi, la orele prânzului. O mare de maşini şi oameni supăraţi de calvarul care se repetă în fiecare an la întoarecerea la muncă.

"E incompetenţă, cât durează să dai actele, verifică, verifică maşina, mai mult de 2 minute la o maşină nu are cum să dureze."

"Mi se pare foarte aiurea din moment ce suntem o ţară în UE şi numai la noi se întâmplă treaba asta. Că în alte locuri nu ai probleme de genul şi după aia ne mirăm că de ce e vorbită România în halul ăsta" spun șoferii.

"Dacă nu era Paştele catolic era altceva, se ivea o lucrare, se supărau ungurii şi tot aşa noi ne chinuim, nu ne reprezintă nimeni, nu ne informează nimeni, suntem supăraţi pe autorităţile române", au mai spus oamenii care așteptau la coadă.

Ca sa fluidizeze traficul, poliţiştii de frontieră au suplimentat personalul şi se lucrează pe 8 artere de ieşire din ţară.

"A fost suplimentat personalul poliţiei de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere", a precizat, pentru Antena 3, Andrei Dincă, purtător de cuvânt Poliţia de frontieră Arad

La plecare majoritatea românilor şi-a umplut portbagajul cu bunătăţile de acasă.

"Nu găsiţi aşa ceva în Germania (n.r. cârnați). Nu, nici vorbă, nu ai cum să găseşti aşa ceva".

În fiecare an, în preajma sărbătorilor, vămile din vestul ţării se aglomerează, iar traficul creşte de cel puţin trei ori faţă de o zi obişnuită.

×
Subiecte în articol: amenintari injuraturi Nădlac 2
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close