Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Amenzi de până la 1.000 de lei pentru românii care nu și-au montat în casă acest dispozitiv obligatoriu prin lege

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru românii care nu și-au montat în casă acest dispozitiv obligatoriu prin lege

Românii care sunt racordaţi la sistemele centralizate de încălzire sunt obligaţi să-şi monteze acest dispozitiv până la sfârşitul anului. Cine nu va face acest lucru ar putea primi amendă.

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru românii care nu și-au montat în casă acest dispozitiv obligatoriu prin lege
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   18:41

Românii racordaţi la sisteme centralizate de încălzire sunt obligaţi prin lege să îşi monteze în casă repartitoare de căldură. Conform legii, instalarea acestuia trebuie făcută până la finalul anului, iar consumatorii care refuză să facă asta riscă o amendă de până la 1.000 de lei. 

Legea privind montarea echipamentelor de contorizare a energiei termice prevede instalarea obligatorie a unui repartitor pe fiecare calorifer din imobil, rolul acestuia fiind de a măsura atât căldura dată de acesta cât şi aerul cald din cameră.

Repartitoarele pentru căldură au devenit obligatorii în România

Aceste repartitoare nu funcţionează la fel de bine în cazul blocurilor neizolate sau a celor care nu au instalaţiile de căldură reabilitate.

România are cel mai unul dintre cele mai scăzute grade de contorizare din Europa, adică doar 50%.

×
Subiecte în articol: repartitoare amenzi incalzire
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close