Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Andrzej Duda: "Putin crede că va pune mâna pe pământurile noastre, dar noi ne vom lupta până la moarte"

Andrzej Duda: "Putin crede că va pune mâna pe pământurile noastre, dar noi ne vom lupta până la moarte"

Președintele Poloniei Andrzej Duda, s-a întâlnit cu liderul american, Joe Biden, au avut o întâlnire în care au stabilit puncte importante privind sprijinul pe care cele două țări îl acordă Ucrainei.

Andrzej Duda: "Putin crede că va pune mâna pe pământurile noastre, dar noi ne vom lupta până la moarte"
Sursa foto: Getty Images | Abaca Press / AA/ABACA
de Ştefan Petrică    |    21 Feb 2023   •   20:10

"După finalul celui de-al doilea Război Mondial, am intrat în sfera sovietică de influență, apoi, cu ajutorul efortului întregii națiuni, am scăpat de această forță care ne-a oprimat timp de zeci de ani pentru ca țara să poată să fie reconstruită din nou și să devină un simbol al renașterii Poloniei.

Menționez aceste lucruri pentru că astăzi ne uităm la orașe care ard, auzim vești cumplite despre teroarea rusească, auzim despre oameni care au fost uciși. Vedem orașe demolate, fotografii similare celor din al doilea Război Mondial, ceva ce nu ar fi trebuit să se repete, dar se întâmplă din nou, asta este realitatea oribilă a vecinilor noștri.

Toate aceste lucruri doar pentru că Rusia și-a dorit să devină din nou un Imperiu, să-și implementeze ambițiile de a transforma alte națiuni în națiuni sclave. Nu putem accepta așa ceva.

Lumea liberă nu este de acord cu așa ceva, Președintele Joe Biden a făcut un gest spectaculos ieri dimineață, când a ajuns la Kiev, împotriva tuturor așteptărilor, a pus piciorul pe pământ ucrainean, o țară devastată de război, demonstrând că lumea liberă și liderul ei nu se tem de absolut nimic. A arătat că Ucraina nu este singură și că este susținută de cel mai puternic stat din lume și de către cele mai puternice forţe armate din lume. Că este susținută de alianța nord atlantică și că acest sprijin este unul serios care nu o să dispară.

Citeşte şiJoe Biden, mesaj surprinzător în discursul de la Varșovia: "Dau exemplu oamenii din Republica Moldova și dorința lor de a trăi în libertate!"

Acesta este un semn important, suntem cu toții împreună alături de Ucraina încă de la început.

Putin crede că vom renunța imediat și că va putea să controleze Ucraina, că va putea să ne controleze statul, că va pune mâna pe pământurile noastre, dar noi ne vom lupta până la moarte.

Toată lumea a crezut ca Ucraina va pica în primele trei zile. Ucraina nu a căzut nici până astăzi datorita eroismului apărătorii Ucrainei, datorita sprijinul oferit Ucrainei de către lumea libera", a declarat președintele Poloniei, Andrezej Duda.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close