Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România între cod roşu de viscol şi temperaturi de vară. Ce spun meteorologii

România între cod roşu de viscol şi temperaturi de vară. Ce spun meteorologii

România este împărțită între cod roșu de viscol și temperaturi de vară. La munte viscolește puternic și ninge unde a fost emis cod roșu, iar în restul țării este vară în toată regula. Ce spun meteorologii.

România între cod roşu de viscol şi temperaturi de vară. Ce spun meteorologii
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    18 Ian 2023   •   19:51

Sunt temperaturi total neobișnuite pentru această perioadă în sudul țării, termometrele indicând chiar și 21 de grade Celsius.

La Bâlea, termometrele indicau astăzi -1 grad însă din cauza vântului puternic, temperatura resimțită a fost de -20 de grade.

Nici turiștii care au vrut să urce cu telegondola de la Sinaia nu au avut mai mult noroc. Rafalele de vânt puternice au permis urcarea doar până la cota 1400.

"Nu se poate. Mi s-a comunicat de jos că e 100 și ceva la oră bate vântul", spune un turist.

"Chiar dacă bate vântul, e foarte frumos", mai spune cineva. 

Ploaia și vântul au lovit puternic și în Bihor, unde în prima parte a zilei a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a îndepărta copacii căzuți pe străzi și mașini.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Pompierii militari orădeni au intervenit pentru degajarea unei bucăți de tablă desprinse parțial de pe acoperișul unei clădiri, respectiv pentru înlăturarea 2 stâlpi și a 2 copaci căzuți pe un autoturism, pe carosabil și pe trotuar", spune Camelia Roşca, purtător de cuvânt ISU Crişana. 

România între viscol şi temperaturi de vară. Ce spun meteorologii

Rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci și în Brașov, blocând pentru câteva ore drumul dintre Zărnești și Poiana Mărului.

Sub avertizare de viscol puternic sunt și localitățile din Valea Jiului. La Vulcan, pompierii au intervenit pentru tăierea unui copac aruncat de vânt peste 2 mașini.

În restul țării însă, temperaturile anunță mai mult venirea verii.

Citește şi: ANM anunţă un nou record de temperatură în România. A fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor

Dacă ne raportăm la un obișnuit al perioadei, la data la care ne aflăm, temperaturile maxime ar trebui să se situeze între - 3, - 2 grade în depresiune din estul Transilvaniei, unde, se știe, este cel mai frig, de regulă la cel mult 2-3-4 grade în partea de sud e sud-est a teritoriului", spune Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM

Cele mai ridicate temperaturi au fost înregistrate în zona sudică a României, în localități precum Turnu Măgurele, unde, de altfel, a fost atinsă maxima de astăzi 22 de grade Călărași 21 de grade sau Alexandria tot 21 de grade.

Meteorologii anunță că vremea caldă nu va mai continua în perioada urmă.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close