Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Autoritățile vor să reactiveze radarele fixe. CNAIR a cerut înființarea unui grup de lucru la MAI

Autoritățile vor să reactiveze radarele fixe. CNAIR a cerut înființarea unui grup de lucru la MAI

de Mia Lungu    |    13 Aug 2021   •   18:40
Autoritățile vor să reactiveze radarele fixe. CNAIR a cerut înființarea unui grup de lucru la MAI
Sursa foto: Antena 3

Atenție șoferi! Autoritățile române vor să reactiveze radarele fixe. Compania Naţionala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a cerut înființarea unui grup de lucru comun, la MAI, pentru a pune în aplicare proiectul care se împiedică de lacune legislative.

Pentru a-i opri pe vitezomani, cei de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, au decis înființarea unui grup de lucru comun, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne pentru reactivarea radarelor fixe.

Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, arată datele Poliţiei Rutiere. Cauza cea mai des întâlnită a fost viteza neadaptată la drum. 

Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea: cele de pe autostrăzile construite după 2010, care aparțin de Compania Națională de Drumuri și care nu mai funcționează de 10 ani. 

Totuși, acestea nu sunt omolagate și nu pot detecta viteză medie pentru că în legislație nu există termenul de ''viteză medie''.

Deocamdată, MAI şi CNAIR nu au anunţat un termen de finalizare până la care radarele fixe vor redeveni active.

×
Subiecte în articol: radarele fixe CNAIR MAI autoritatile

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close