Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Brăila încă își așteaptă bazinul olimpic | Autoritățile au uitat de proiect: ”Nu avem nimic pentru sport”

Brăila încă își așteaptă bazinul olimpic | Autoritățile au uitat de proiect: ”Nu avem nimic pentru sport”

Brăilenii au uitat că puteau avea un bazin olimpic de înot, pentru că lucrările au început de atât de mult timp încât nimeni nu mai ştie de ele. Nici măcar autorităţile, care au dus proiectul până la 95% şi apoi l-au abandonat. Firma care trebuia să termine lucrările a intrat în insolvenţă şi nimeni nu a mai vrut să ia rolul de constructor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2024   •   20:31

Campioanele Diana Mocanu şi Camelia Potec vin din Brăila. Am fi putut avea mult mai multe sportive de top, dacă o promisiune făcută acum mai bine de un deceniu era dusă până la capăt.

În 2010, autorităţile au început construirea unui bazin olimpic de înot. Urma să fie ceva nemaivăzut dar, din păcate, chiar a rămas aşa: nevăzut de nimeni. Lucrările s-au împotmolit aproape de finalizare, când constructorul a intrat in insolvenţă.

După ce contractul cu firma care a intrat în insolvenţă a fost reziliat, restul lucrărilor a fost scoase din nou la licitaţie. Oraşul nu a avut nici de data aceasta noroc.

În acest moment, în Brăila există doar două bazine de înot: unul acoperit şi altul în aer liber. Ambele sunt a Liceul cu Program Sportiv din Brăila, acolo unde se înghesuie peste 200 de copii şi tineri de la vârsta grădiniţei până la liceu.

”În condiţiile actuale în bazinul acoperit nu se pot organiza competiţii oficiale, nefiind omologat”, spune Dan Gheorghiţă, director LPS Brăila.

Nu este însă singurul sport deficitar în Brăila.

”Noi în Brăila nu avem nimic pentru sport. Nu aţi văzut că echipa joacă la Buzău? Echipa de handbal”, a declarat un cetățean.

Compania Națională de Investiții nu se lasă însă şi va continua să organizeze licitaţii până când cineva o să vrea să termine de construit bazinul de înot.

×
Subiecte în articol: bazin olimpic Brăila
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close