Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un birou american pentru refugiații ucraineni se va deschide la București

Un birou american pentru refugiații ucraineni se va deschide la București

Bonnie Carroll, președinte și fondator al Programului de asistență pentru tragedii pentru supraviețuitori, a vorbit în direct la News Hour with CNN. Un birou pentru refugiații ucraineni se va deschide în țara noastră.

Un birou american pentru refugiații ucraineni se va deschide la București
Sursa foto: Twitter/ Sultan A Choudhry
de Ana-Maria Roman    |    28 Mar 2022   •   19:05

Programul de asistență pentru tragedii pentru supraviețuitorii tragediilor este un program american care ar grijă de cei care plâng moartea celor decedați în zone de conflict.  Din anul 2015, acest program lucrează cu familiile supraviețuitorilor din Ucraina. Vor face acest lucru și din România. 

”Oferim suport emoțional și asistență celor afectați. Facem parte dintr-o federație globală de organizații cărora le pasă de familiile militarilor și celor decedați în conflict”, a explicat Bonnie Carroll.

”Este un efort global frumos, pentru a-i sprijini pe toți cei care plâng moartea unui membru al familiei, al comunității, moartea celor pe care noi îi numim camarazii de luptă, cei care au servit în armată și au pierit pentru apărarea libertății,” a adăugat aceasta.

”De câteva luni, mă întâlnesc cu oficiali din România în încercarea de a crea un parteneriat, pentru a găsi o organizație care să se alăture acestei federații globale. Este absolut esențial să venim împreună pentru a ne susține unii pe alții în astfel de vremuri, pentru a oferi suport celor care îi deplâng pe cei morți, pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă și să facă față pierderii și traumei. Acum este mai important ca oricând. Am fost atât de onorată să mă întâlnesc cu membri seniori ai armatei române, ai Guvernului din România și cu o companie care a fost de acord să ne susțină eforturile”, a mai spus Bonnie Carroll.

”Biroul de la București își propune să aducă împreună toate acele familii care și-au pierdut membri dragi, care deplâng pierderi și care pot să devină parte a acestei organizații globale. Este o comunitate care-și propune, pe tot globul, să vină și să-i susțină pe cei care suferă și suntem foarte încântați că România va face parte din această comunitate globală”, a conchis ea.

 

×
Subiecte în articol: birou american refugiati Ucraina
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close