Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Proteste în aproape toată ţara. Bugetarii vor salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă

Proteste în aproape toată ţara. Bugetarii vor salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă

Bugetari din mai multe sectoare de activitate au ieşit astăzi în stradă. Oamenii vor salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Dacă Executivul nu va ţine cont de solicitările lor, sindicatele ameninţă cu greve generale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   19:05

Bugetarii din întreaga ţară au ieşit azi în stradă. Angajaţi din sistemul medical, cei de la casele de pensii, Metrorex şi CNSAS, au cerut salarii mai mari şi eliminarea inechităţilor din sistem.

Manifestaţiile au avut loc în majoritatea judeţelor din ţară, dar şi în Capitală, unde protestatarii au pichetat Guvernul şi Ministerul Sănătăţii.

Ghişeele Caselor de Pensii din ţară au fost închise pentru două ore. Angajaţii au intrat în grevă de avertisment, vrând să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă bugetarii din sistem.

Sindicaliştii din Sănătate au venit chiar în faţa Ministerului de resort pentru a-şi cere drepturile. Aceştia susţin că indemnizaţiile şi sporurile acordate sunt în continuare la nivelul anului 2018.

Şi angajaţii Direcţiilor de Sănătate au protestat

Ca răspuns la toate protestele de azi, ministrul Muncii promite că va găsi soluţii. Însă, fără măsuri concrete, bugetarii anunţă că vor intra în grevă generală.

Mâine, Guvernul va fi pichetat de bugetarii din Metrorex. Sunt nemulțumiți că au rămas fără tichete de masă până la sfârșitul anului, după ce Executivul a cerut companiilor de stat să reducă din cheltuieli.

Mai mult, le-au fost tăiate primele, orele de noapte nu vor mai fi plătite şi nici sporul pentru condiţii speciale.

×
Subiecte în articol: proteste greve salarii munca bugetari
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close