Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN O bunică de 91 de ani renunţă la mâncare pentru plata facturilor. "O zi mâncăm, una nu"

O bunică de 91 de ani renunţă la mâncare pentru plata facturilor. "O zi mâncăm, una nu"

Problema acestor zile este factura la gaze. Mulţi români trebuie să plătească sume astronomice. Bunica Elena, de exemplu, din Câmpulung Moldovenesc, stă în frig de zile bune.

batrana
O bunică de 91 de ani renunţă la mâncare pentru plata facturilor. "O zi mâncăm, una nu" Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2022   •   18:37

Bătrâna a renunţat la încălzirea cu lemne şi a ales centrala. Factura venită luna aceasta a fost de 900 de lei. Jumătate din pensia pe care o primeşte. 

Bunica Elena are 91 de ani. Îi împlineşte în doar câteva zile. Şi-o va sărbători alături de nepoata sa, acasă. Născută pe 17 ianuarie, bunica are în casă 17 grade, pentru că factura de luna trecută e jumătate din pensia ei. Până acum se încălzeau cu ajutorul sobelor la care au fost convinse de vecini să renunţe pentru a nu fi nevoite să mai care lemne.

Au semnat contractul cu furnizorul la un preţ uriaş: 8 lei 30 pe megawatt. Iar factura pentru ultima lună a ajuns la aproape 900 de lei.

"Stau și mă gândesc și nu dorm toată noaptea și mă gândesc de unde scot atâţia bani"

După mai bine de 30 de ani de muncă, doamna Elena a ieşit la pensie cu 1800 de lei, dintre care 300 îi dă doar pe medicamente.

Centrala a stat pe temperaturi mici. În casă nefiind mai mult de 19 grade. Pentru a plăti factura, bunica Elena a găsit o soluţie extremă. Va renunţa la mâncare.

"O zi mâncăm, una nu", a spus bătrâna.

În locuinţa ei din Câmpulung Moldovenesc, singura sursă de căldură a rămas tot soba.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close