Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Haosul cardurilor pe energie continuă. Piedicile descoperite de oameni

Haosul cardurilor pe energie continuă. Piedicile descoperite de oameni

Haosul cardurilor pe energie continuă, iar Guvernul încercă să facă ordine, după ce ajutorul de 1.400 de lei s-a dovedit mai greu de accesat decât s-a anunţat iniţial.

Haosul cardurilor pe energie continuă. Piedicile descoperite de oameni
Sursa foto: Marcel Bolos/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2023   •   18:53

Timpul pentru rezolvarea tuturor situaţiilor este scurt. Distribuirea ar trebui să înceapă la 1 februarie, iar primele plăţi se vor face trei săptămâni mai târziu. 

Pare un drum extrem de greu de parcurs pentru oameni. Nimeni nu le-a spus ce au de făcut şi cum vor intra în posesia cardurilor. Mai ales că nici cei care ar trebui să le furnizeze nu au aflat exact procedura.

Banii vor fi viraţi în condurile asociaţiilor de locatari. Administratorul va prezenta un tabel cu cei care pot beneficia de vouchere. O treabă în plus pentru care nu i-a consultat nimeni.

Toate aceste presiuni ajung pe umerii pensionarilor

Oamenii aşteaptă un ajutor pentru a reuşi să îşi plătească facturile care sunt mai mari de la o lună la alta.

Toată procedura pare extrem de grea, iar beneficiarii, administratorii asociaţiilor sau poştaşii nu ştiu ce trebuie să facă.

"Am auzit din intâmplare, dar nu ştiu nimic despre ele cum se procedează şi cum se folosesc. (...). Nu ştiu cine se descurcă cu aşa procedură. Te trimite de la o uşă la alta parca ai fi un milog", a spus o pensionară.

"De ce nu găsesc nişte proceduri mai simple? Le caută pe cele mai complicate ca românul să renunţe, ca până la urmă renunţi".

Citeşte şi: Anchete sociale la români pentru cardurile de energie | Anunţul ministrului Marcel Boloş

Primăriile vor face anchete sociale în cazul unor români care vor primi cardul de energie, anunță ministrul Marcel Boloș.

Este vorba despre cazurile în care figurează în acte mai mulți locatari la aceeași adresă, dar în realitate domiciliul este în altă parte.

Vezi şi: Când iau românii banii de pe cardul de energie pentru plata facturii | Anunţul ministrului Boloş

×
Subiecte în articol: energie carduri pensionari
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close