Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Clipele de groază prin care au trecut tinerii israelieni în timpului atacului din 7 octombrie 2023: ”Teroriştii au intrat pe porţi. Au ucis toţi soldaţii”

Clipele de groază prin care au trecut tinerii israelieni în timpului atacului din 7 octombrie 2023: ”Teroriştii au intrat pe porţi. Au ucis toţi soldaţii”

Sute de oameni ucişi, destine distruse şi coşmaruri care nu vor dispărea vreodată. Sunt poveştile crunte prin care au trecut mii de oameni la atacurile din 7 octombrie 2023. Amintirile celor câteva zeci de ore de teroare, cu atacatorii la uşă, au fost povestite colegilor noştri de câţiva tineri israelieni sosiţi în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2024   •   20:20

La nici 19 ani Talia îşi aminteşte clipele cumplite prin care a trecut pe 7 octombrie 2023.  

Locuia împreună cu părinţii ei în kibuţul Erez. O aşezare de nici 600 de suflete, aflată la 700 de metri de Fâşia Gaza, atacată de Hamas.

”Toată lumea a fugit în casă. Mama mea era afară cu bicicleta. Am sunat-o şi i-am spus să vină repede acasă. După aproape 10 minute, am început să auzim focuri de armă.Teroriştii Hamas au intrat pe porţi. Au ucis toţi soldaţii”, spune Talia.

Talia a reușit să scape cu viaţă. Câţiva dintre colegii ei de clasă au fost ucişi de Hamas în timp ce pescuiau pe plaja aflată la doar câteva sute de metri de kibuţ.

Iar ceea ce s-a întâmplat în Erez este doar un exemplu. Timp de trei săptămâni, echipa Antena 3 CNN a filmat la graniţa cu Fâşia Gaza şi în kibuţurile atacate de terorişti.

Tot ceea ce s-a întâmplat în acele kibuturi este inimaginabil. Sunt locuri în care oamenii au fugit pentru a scăpa. Nu i-a mai interesat ce lasă în urma lor. Farte mulți nu au reuşit să scape cu viaţă.

Loviturile Hamas asupra Israelului au fost comparate cu atacurile asupra turnurilor gemene, în 2001, în Statele Unite ale Americii.

Pe 7 octombrie bilanţul morţilor a fost de 1.139 de persoane, printre care 39 de copii. Cei care au scăpat cu viaţă vor rămâne însă cu traumele atacului.

”Sindrom de stres postraumatic. Au coșmaruri, panică, dezorientare, nu mai pot să se integreze ușor în comunitate, tind să se izoleze, iar noi trebuie să îi scoatem de acolo.

Cel mai impact este pierderea asta deodată, astăzi aveam familie, trăim ok și mâine totul s-a terminat”, spun specialiștii.

Bilanțul total al răboiului dintre Israel și Hamas atinge acum peste 31.000 de victime.

×
Subiecte în articol: Israel razboi Fasia Gaza
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close