Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Colecţia de dosare penale ale familiei lui Vlad Pascu | Cei trei sunt anchetaţi de procurori

Colecţia de dosare penale ale familiei lui Vlad Pascu | Cei trei sunt anchetaţi de procurori

S-au crezut invincibili pentru că aveau bani și relații, dar au sfârșit prin a se reuni în fața procurorilor. Familia Pascu Vlad, Miruna și Mihai au acumulat, pe lângă avere, şi o colecție de dosare penale. Iată noi detalii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   19:25

Fiul Vlad Pascu din cauza accidentului de la 2 Mai și pentru consum de droguri, mama, Miruna Pascu, pentru că a șantajat tinerii din anturajul lui ca să îl scape de acuzații și tatăl, Mihai Pascu, pentru că avea muniție nedeclarată și pentru că a încercat să calce cu scuterul jurnaliştii. Nimic din toate nenorocirile din familia Pascu nu ar fi ieșit la iveală dacă cei doi părinți nu și-ar fi scăpat fiul de sub control. Era un dezastru pe cale să se întâmple, care, potrivit anchetei procurorilor, dar și mărturiilor apropiaților, era chiar încurajat de mamă și de tată.

Colecția de dosare penale ale familiei lui Vlad Pascu

Primul care a ajuns pe mâna procurorilor a fost Vlad Pascu. A fost arestat după ce a lovit cu mașina un grup de tine în stațiunea 2 Mai. Doi dintre aceștia au fost uciși pe loc, restul au fost răniți grav. Pentru asta, el are un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Martorii în celălalt dosar în care este implicat tânărul, cel de la DIICOT, au povestit anchetatorilor cum era în anturajul acestuia.

"Știu că la acel moment Vlad Pascu se droga cu mai multe feluri de droguri, respectiv fuma canabis trăgea pe nas cocaina, de obicei acasă la el. Vlad Pascu mi-a dat oxicodonă și o pastilă de metanfetamină. Când am ajuns eu, pe masa din camera lui era pisată mai mult oxicodonă. Nu știu cam câte pastile, dar toți am priza de acolo", a spus unul din martori în faţa anchetatorilor. 

Vlad Pascu a început să se drogheze când avea doar 13 ani și, potrivit surselor din anchetă, mama a fost cea care a susținut acest viciu și lui și apropiaților. Ea era cea care făcea rost de medicamente care pot fi procurate doar din farmaciile spitalelor, pe care apoi le dădea tinerilor la petreceri, la fel cum se asigura că băiatul ei nu-i lipsește nimic. 

Finanța chiar și clipul video în care el apărea alături de gașcă. Tot mama a fost cea care acum s-a ales cu un dosar penal. A încercat să influențeze pe tinerii care se drogau la ea în casă să nu declare nimic împotriva fiului ei.

Aceleași surse din anchetă vorbesc despre faptul că femeia ar avea filmări compromițătoare cu ei, pe care le folosea ca să îi țină sub control și nimic din ce se întâmpla la petreceri să nu răsufle.

"După ce a făcut accidentul mortal de la mare, la sfârșitul lunii august 2023, am primit pe telefonul mobil mai multe mesaje pe WhatsApp de la Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu. În ultimul mesaj, mi-a spus că dacă nu voi catadicsi să iau legătura cu ea până luni, să aibă mai multe materiale de dat la presă despre mine. Din acest motiv, pentru că m-am simțit amenințată împreună cu mama mea, am formulat denunțul la DIICOT.

Ca să o prindă procurorii au ascultat telefonul, au localizat-o în permanență prin GPS și au filmat-o constant

Tatăl lui Vlad Pascu, nu este nici el uşă de biserică. El este cel care l-a introdus pe tânăr în lumea viteze, le-a dus la curse de mașini, a cumpărat autoturisme scumpe și puternice cu care se lăuda pe internet.

Mihai Pascu, și el cercetat acum de anchetatori în două dosare penale. Primul pentru că în casa lui a fost găsită mai multe cartușe de vânătoare și al doilea pentru că, după ce a plecat de la audieri la DIICOT, a lovit cu scuterul jurnaliștii care îl așteptau să facă declarații.

Membrii familiei Pascu s-au crezut intangibil la adăpostul averilor uriașe. 714 imobile și terenuri ar deține soți Pascu, conform datelor de la cadastru. Majoritatea se află în nordul Capitalei, unde prețul mediu de vânzare al unui apartament este de 300.000 euro.

O fostă judecătoare susține că în anii 2000, Mihai Pascu dădea și bani cu camătă și ar fi lăsat fără case zeci de oameni, având atunci legături cu lumea interlopă.

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close