Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Concurs de directori cu întrebări de clasa a IV-a: Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?

Concurs de directori cu întrebări de clasa a IV-a: Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?

Ştiţi care este asemănarea dintre un profesor şi un învăţător? Dar să faceţi adunări cu patru cifre? Dacă răspunsul este da, atunci aflaţi că aţi avea şanse să deveniţi directorul unei şcoli, pentru că astfel de subiecte au avut de rezolvat şi profesorii care au susţinut astăzi examenul naţional de directori.

Concurs de directori cu întrebări de clasa a IV-a: Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3    |    15 Oct 2021   •   19:30

În timp ce supraveghetorii au catalogat subiectele drept uşor de rezolvat, directorii susţin că examenul a fost mai complex decât cel din 2017.

În prima parte a subiectului de la concursul naţional de directori, candidaţii au avut de făcut nişte analogii elementare. De pildă, li s-a cerut să indice asemănarea dintre un profesor şi un învăţător sau dintre un catalog şi un carnet de note.

La partea de raţionament numeric, directorii au avut de făcut o adunare, o împărţire şi o înmulţire cu maximum patru cifre.

„Gradul de dificultate nu a fost unul deosebit, dimpotriva, doar ca a fost nevoie de foarte mult timp pentru rezolvarea anumitor subiecte. S-au plâns de faptul ca e prea multă matematică și aceasta a ocupat practic din timpul necesar pentru rezolvarea subiectelor”, spune supraveghetorul, Popete Pătrașcu.

Subiectele pentru concursul de directori 

Candidații la funcția de director au trebuit să răspundă la întrebări precum ”Prin ce se aseamănă învățătorul și profesorul?”, ”Prin ce se aseamănă catalogul și carnetul de note?” sau ”Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?”.

Deşi li s-au cerut noțiunile legislative și li s-au pus probleme de management sau de leadership, concursul nu s-a concentrat, de pildă, pe relaţia cu elevii.

×
Subiecte în articol: director concurs şcoală profesor

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close