Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Condiții de neimaginat pentru soldații ucraineni, blocați în uzina Azolstal, cu mâini și picioare amputate

Condiții de neimaginat pentru soldații ucraineni, blocați în uzina Azolstal, cu mâini și picioare amputate

Ultimii apărători ai Mariupolului ţin piept ruşilor până la capăt. Preţul rezistenţei lor este însă unul uriaş. Sunt epuizaţi, mutilaţi de răni, au nevoie de tratamente şi de provizii.

Condiții de neimaginat pentru soldații ucraineni, blocați în uzina Azolstal, cu mâini și picioare amputate
Sursa foto: Twitter/ Colaj - Meduza in English
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   18:41

Potrivit armatei ucrainene, de la începutul invaziei şi până acum, rușii au folosit peste o sută de mii de dispozitive explozive în ţara lor, inclusiv aproape două mii de bombe lansate din avioane asupra oraşelor ucrainene

O serie de fotografii publicate pe canalul Telegram al Regimentului Azov în această dimineață arată condițiile de neimaginat pe care militarii răniți trebuie să le suporte în combinantul atacat de ruşi. Unii dintre ei au mâini sau picioare amputate, iar bandajele nu le-au mai fost schimbate de zile întregi.

De asemenea, felul în care războiul le-a schimbat fizionomia este mai mult decât grăitor. Regimentul lansează un apel disperat pentru evacuarea din combinat a tuturor celor răniţi, oameni care, nemaifiind în stare să lupte, nu mai pot fi consideraţi combatanţi.

”Avem multe victime. Multe pierderi. Fiecare zi ar putea fi ultima pentru noi. Avem resurse extrem de limitate, care se termină foarte repede. Pentru moment, asta ar putea însemna moartea noastră iminentă sau capturarea de către inamic, lucru care tot moarte ar însemna pentru noi”, povestește un militar.

Experții sunt de părere că rezistența de la Azovstal este motivul pentru care Rusia nu a putut revendica cucerirea Mariupolului de Ziua Victoriei, pe 9 mai, aşa cum se intenţiona iniţial. Cu toate acestea, ruşii nu renunţă la ideea acaparării totale a oraşului.

”Devin din ce în ce mai nerăbdători, pentru că șansele lor sunt din ce în ce mai mici. Aceastea sunt acțiuni disperate ale unor oameni disperaţi. S-ar putea să aibă moralul ridicat, dar toate acțiunile lor arată că sunt epuizați psihic și fizic”, a explicat comandatul miliției din Donețk.

Pe lângă cei o mie de militari din combinatul Azovstal, în oraşul devastat de armata rusă s-ar mai afla încă circa 170 de mii de oameni. Şansele ca mulţi dintre aceştia să moară în viitorul apropiat sunt mari, avertizează autorităţile, în condiţiile în care serviciile secrete americane deţin informaţii care ar arăta că Vladimir Putin se pregătește pentru un război de lungă durată în Ucraina

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close