Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Contele Kalnoky, despre casa la care visa Regele Charles, înainte de a o găsi în România: "Căuta un sat micuț, lângă o pădure"

Contele Kalnoky, despre casa la care visa Regele Charles, înainte de a o găsi în România: "Căuta un sat micuț, lângă o pădure"

Contele Tibor Kalnoky, prietenul Regelui Charles, a povestit, pentru Antena 3 CNN, cum i-a descris monarhul casa visurilor sale, înainte de a o găsi în țara noastră.

Contele Kalnoky, despre casa la care visa Regele Charles, înainte de a o găsi în România: "Căuta un sat micuț, lângă o pădure"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2023   •   20:25

Chiar dacă nu face parte din teritoriile Regatului Unit, pentru Regele Charles, România este ca a doua lui casă.

Îndrăgostit de frumusețile țării noastre, monarhul și-a cumpărat aici două case, una la Viscri și cealaltă în Valea Zălanului.

Contele Tibor Kalnoky a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, cum a decis Regele Charles să devină proprietar în țara noastră.

"Prințul de Wales a venit prima dată în România în urmă cu exact 25 de ani, într-o vizită oficială. Cu această ocazie, el a realizat ce țară minunată este România.

Citește și: Regele Charles a pus Viscri pe harta mondială a turismului. Cum îl descriu sătenii

Peisajul, satele, tradițiile, proximitatea cu natura, toate acestea l-au făcut să se întoarcă în vizite private.

În timpul unei cine, îmi aduc aminte că îmi povestea despre casa visurilor sale.

Visa la un sat micuț, cu casa lui la margine, în apropierea unui câmp de flori albe, cu un mic pârâiaș, lângă o pădure cu urși și căprioare.

Și cum îi ascultam visul, mi-am dat seama că aș putea avea cunoștință despre o astfel de casă. A doua zi dimineață, ne-am dus pe jos, la 18 kilometri de satul Micloșoara, până la Valea Zălanului.

Am ajuns pe o cărare care cobora de pe deal spre casă și a văzut-o. L-am întrebat: "V-ar conveni aceasta?" El a zis: "Este exact ceea ce aveam în minte", a povestit contele Kalnoky.

Regele Charles a decis să deschidă porțile caselor sale tuturor oamenilor, pentru a-i lăsa să-l cunoască mai bine, dar și pentru a promova tradițiile satului românesc.

Anual, 50.000 de străini vin în țara noastră pentru a vizita satul Viscri, un loc care a fost pus pe harta mondială a turismului de suveranul Regatului Unit.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close