Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cozi kilometrice la vama Nădlac 2 din cauza minivacanței de sărbători. Poliția de frontieră: "Timpul de aşteptare la controlul de frontieră nu a depăşit 60 de minute”

Cozi kilometrice la vama Nădlac 2 din cauza minivacanței de sărbători. Poliția de frontieră: "Timpul de aşteptare la controlul de frontieră nu a depăşit 60 de minute”

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, peste 62.000 de persoane au intrat în țară în 48 de ore. Dintre aceștia, mulți sunt români stabiliţi în străinătate, care vin acasă în vacanţa de sărbători.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   18:30

Este aglomeraţie în vămi, pe ambele sensuri de circulaţie.

Dacă românii din Diaspora au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie, cei din ţară pleacă în străinătate pentru Crăciun şi Revelion. Au fost deschise tote culoarele de intrare şi ieşire din ţară, însă, chiar şi aşa, timpul de aşteptare a fost mai mare.

Sărbătorile de iarnă îi aduc acasă, alături de familie, pe majoritatea românilor plecaţi în străinătate.

Cu maşinile pline de cadouri, şoferii au avut o surpriză la vamă. Cozi care se întind pe câţiva kilometri.

Citește și: Coșul de cumpărături de Crăciun: Banii pe care trebuie să-i scoată românii din buzunar în acest an, după scumpirile din ultimele luni

"După 20 de ore de condus, cam nu ar trebui să stam așa mult aici. Peste tot treci fără probleme, doar aici te oprește", a spus un român aflat în aglomerația de la vamă.

"Ne e dor de România pentru că aici ne-am născut și e țara noastră", a mai spus un român.

De aglomeraţie nu au scăpat nici cei care au vrut să plece din ţară

"Mergem în Austria. Stăm în vamă de aproximativ o oră, dar așa e mereu de sărbători. Aglomerație".

"Ne așteptam la asta, suntem setați de acasă"

"Rezistăm eroic, dar asta este. În fiecare an e la fel!"

"Mulțumim Iohannis pentru implicarea în Schengen. Merci tare mult, tot așa. O să te mai voteze lumea".

"Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. În momentul de față în Nădlac 2 se înregistrează timpi specifici perioadei, s-a suplimentat numărul de artere, și suplimentarea personalului.

În acest moment, în Nădlac 2 se lucrează pe două artere.

"Nădlac II a fost cel mai aglomerat punct de intrare în ţară din judeţul Arad, cu peste 62.000 de persoane şi 17.000 de mijloace de transport, în cazul traficului uşor şi turistic.

Cu toate acestea, pentru că au fost deschise artere suplimentare, timpul de aşteptare la controlul de frontieră nu a depăşit 60 de minute", a declarat purtătorul de cuvânt IPF Arad, Andrei Dincă.

×
Subiecte în articol: vama aglomeratie Nădlac 2
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close