Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cumpărăturile pe datorie s-au reinventat din cauza salariilor mici și a prețurilor tot mai mari

Cumpărăturile pe datorie s-au reinventat din cauza salariilor mici și a prețurilor tot mai mari

Cumperi acum, plătești când ai bani. Cumpărăturile pe caiet s-au reinventat, iar comercianții s-au adaptat nevoilor și situaţiei tot mai dificile în care se află românii. Aşa că cei care au nevoie de electronice, electrocasnice, sau chiar jucării sau asigurări pentru maşini, care s-au tot scumpit în ultima perioadă, pot plăti după o lună, dacă nu dispun de sumele necesare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2024   •   18:40

Serviciul "cumpără acum - plătește mai târziu" este tot mai popular și în România. Practic, cumpărătorii pot beneficia de anumite produse chiar dacă nu dispun de banii necesari și plătesc, de regulă, după o lună. 

"Oricine poate accesa acest serviciu direct din contul de client. Pentru a alege să plătească așa cum își dorește, clientul trebuie doar să acceseze contul, să aibă un card salvat și poate începe cumpărăturile", a precizat Mihaela Gavrilă, payments manager.

"Acest serviciu îi ajută pe oameni să își îndeplinească un vis pe care nu și-l puteau accesa. Soluția de plată "cumpără acum - plătește mai târziu" este disponibilă în România în peste 10.000 de locații partenere", a declarat Ionuț Sabadac, vicepreședinte bancă.

Cel mai des, românii aleg să cumpere articole pentru copii, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice mici, produse de curățenie sau pentru animale. Diferenţa faţă de celebrele carduri de cumpărături este că nu se plăteşte dobândă şi achiziţia se face direct de la sursă

Tot în acest mod se vor plăti și asigurările la mașini care s-au scumpit enorm în ultima perioadă. 

Iar dacă în marile orașe românii se încumetă să cumpere fără să dispună de bani, în magazinele de cartier sau la sate, oamenii cumpără alimente pe caiet. 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close