Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Demnitar chinez de rang înalt în vizită la București, în ziua în care China anunţă că îşi trimite emisarul în Ucraina

Demnitar chinez de rang înalt în vizită la București, în ziua în care China anunţă că îşi trimite emisarul în Ucraina

Un oficial chinez de rang înalt a mers în Parlamentul de la București pentru a discuta cu senatorii și deputații români.

de Vasile Marcu    |    26 Apr 2023   •   18:58

Delegația chineză, condusă de vice-ministrul de Externe, a discutat, miercuri, timp de peste două ore cu reprezentanții politici de la București.

"Între subiectele discutate, s-a aflat și felul în care pandemia de COVID a afectat relația dintre România și Republica Populară Chineză.

Discuțiile au vizat, totodată, o abordare pragmatică a relațiilor dintre cele două țări, întărirea legăturilor economice între România și Republica Populară Chineză, dar și întărirea legăturilor politice între Legislativul român și Marea Adunare Națională a Republicii Populare Chineze.

Citește și: China îl trimite în Ucraina pe fostul ambasador în Rusia

În timp ce delegația chineză a fost condusă de vice-ministrul Afacerilor Externe și a inclus alți opt oficiali ai Partidului Comunist Chinez, de partea română, din cei peste 20 de membri ai grupului de prietenie româno-chinez, doar cinci au fost prezenți la această întâlnire.

Grupul parlamentar de prietenie România - China a mai avut și luna trecută o întâlnire, de această dată cu ambasadorul Beijingului la București", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

×
Subiecte în articol: parlament România China
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close