Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi detalii despre cum a acţionat în România cea mai mare reţea de droguri din Europa

Noi detalii despre cum a acţionat în România cea mai mare reţea de droguri din Europa

Avem dezvăluiri în exclusivitate legate de rețeaua de traficanți de droguri cu ramificații directe în România.

Noi detalii despre cum a acţionat în România cea mai mare reţea de droguri din Europa
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    15 Mar 2023   •   17:09

Una dintre cele mai mari companii de medicamente din țara noastră este acuzată de procurorii DIICOT că producea pastile de efedrină și pseudoefedrină, care erau exportate în alte state.

Acolo erau extrase substanțele active din care se fabrică metamfetamina. Valoarea drogurilor obținute prin procesarea substanțelor exportate din România este de aproape jumătate de miliard de euro.

"La data de 2 martie 2023 procurorii DIICOT Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore a doi cetățeni români, în perioada ianuarie 2021 - februarie 2023 cei doi bănuiți ar fi organizat producția, depozitarea, livrarea, transportul și distribuirea de comprimate ce conțin substanțe clasificate, precursori care creează dependență către șapte societăți farmaceutice din Cehia, Bulgaria, Lituania și Spania.

În urma perchezițiilor efectuate în România, la data de 1 martie 2023 au fost indisponibilizate aproximativ 3 tone de precursori din categoria întâi 4.944.000 de pastile de efedrină cu efedrină și pseudefedrină, aproximativ 200 de kg de materie primă aproximativ 600.000 euro, precum și mai multe înscrisuri", a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

×
Subiecte în articol: trafic de droguri DIICOT
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close