Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturii terifiante despre ultimele clipe ale subprefectului de Sălaj, ucis de o construcţie ilegală

Mărturii terifiante despre ultimele clipe ale subprefectului de Sălaj, ucis de o construcţie ilegală

Subprefectul judeţului Sălaj nu trebuia să se afle ieri în foişorul care a fost doborât de vânt. Invitaţia a venit pe ultima sută de metri, iar Virgil Ţurcaş a acceptat-o. Şi, construcţia care s-a prăbuşit peste el şi l-a strivit nu avea autorizaţie. Parchetul a deschis o anchetă.

Mărturii terifiante despre ultimele clipe ale subprefectului de Sălaj, ucis de o construcţie ilegală
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   18:32

Tragedia s-a derulat sub ochii mai marilor judeţului Sălaj şi ai mai multor primari din zonă şi toţi vor fi audiaţi. Primarul localităţii unde a murit edilul a povestit pentru News Hour With CNN cum a încercat să-l salveze pe subprefect şi cum nici el nu trebuia să fie în foişorul morţii.

"La un moment dat a venit o rafală mai puternică şi careva a strigat cade! În momentul ala m-am întors, am văzut că acoperişul se duce. Noi stateam la masă.", povesteşte Marian Mirişan, primarul comunei Horoatu Crasnei. 

Erau 10 oameni în foişor. În fracţiuni de secundă, fiecare a încercat să se salveze. Unii au sărit din foişor, alţii s-au adăpostit.

"Domnul subprefect cred că a incercat să se ridice în picioare. S-a întors şi a venit grinda şi l-a prins chiar pe piept şi l-a dus înspre masă şi l-a prins între masă şi grindă.", mai spune primarul. 

Au încercat iniţial cu toţii să ridice grinda. N-au putut s-o mişte, nici măcar un centimetru

Marian Mirişan a povestit cum au decurs ultimele minute din viaţa fostului subprefect:

"Cu o drujbă am tăiat masa şi aşa am reuşut să-l scoatem afară."

Subprefectul era inert. Nu respira iar inima încetase să-i mai bată.

"Eu i-am făcut masaj cardiac. După vreo 40-50 de apăsări am simtit că inima începe să împingă. Avea bătăi. Un coleg primar de la Cizer i-a facut respiratie.", îşi aminteşte Marian Mirişan.

Îl readuseseră la viaţă. Respira. A venit ambulanţa. A ajuns şi un elicopter SMURD. Din nefericire, subprefectul Virgil Ţurcaş a murit pe drum spre elicopter. Leziunile interne au fost prea grave. Ceilalţi participanţi au avut zile.

 

 

×
Subiecte în articol: Salaj Virgil Ţurcan
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close