Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Donald Trump, cu 47% în sondajele republicane, este apărat la CNN de rivalul Ron DeSantis, cu 19% sprijin | Fostul președinte riscă să fie acuzat penal pentru a treia oară

Donald Trump, cu 47% în sondajele republicane, este apărat la CNN de rivalul Ron DeSantis, cu 19% sprijin | Fostul președinte riscă să fie acuzat penal pentru a treia oară

Fostul președinte american Donald Trump se plânge că urmează să fie pus sub acuzare pentru a treia oară în zilele următoare.

Donald Trump, cu 47% în sondajele republicane, este apărat la CNN de rivalul Ron DeSantis, cu 19% sprijin | Fostul președinte riscă să fie acuzat penal pentru a treia oară
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   18:59

Trump este vizat de un dosar privind revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. 

El a scris următorul mesaj pe contul său de social media:

"Jack Smith, procurorul DOJ (Departamentul american al Justiției, n.r.) al lui Joe Biden, mi-a trimis o scrisoare în care afirmă că sunt ȚINTA anchetei Marelui Juriu (constituit pentru evenimentele) din 6 ianuarie, în care mi-a dat un termen foarte scurt, de 4 zile, pentru a mă prezenta în fața Marelui Juriu, ceea ce înseamnă aproape întotdeauna o arestare și un rechizitoriu." 

Dacă Trump va fi pus sub acuzare, va însemna inculparea fostului președinte într-un al treilea dosar penal.

Citește și: Câți alegători l-au abandonat pe Donald Trump după ce a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni federale

Trump îl numește  "dezechilibrat" pe acuzatorul său

El este cercetat şi pentru mituirea starului porno Stormy Daniels în dosarul "bani contra tăcere", dar şi pentru scoaterea din Casa Albă a unor documente clasificate. 

Aflat în campanie în statul Iowa, Trump a criticat, din nou, justiția americană.

"Avem procurori care sunt oameni răi, dezechilibrați. Îl numesc dezechilibrat pe un om anume. Cred că este o persoană bolnavă", a spus fostul președinte.

Ron DeSantis, speranța republicanilor care nu-l mai vor pe Trump, nu a confirmat în sondaje

Trump este cotat cu un sprijin de 47% în rândul republicanilor, în competiția pentru nominalizarea în cursa prezidențială, conform celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos pe această temă.

La mare distanță în urmă se află Ron DeSantis. Cu doar 19% susținere, guvernatorul statului Florida - considerat lunile trecute o mare speranță - nu a confirmat până în prezent.

Poate și ca urmare a nivelului scăzut de susținere, DeSantis nu și-a atacat frontal până în prezent rivalul pentru nominalizarea prezidențială și și-a exprimat speranța că acesta nu va fi acuzat din nou.

Într-un interviu exclusiv acordat CNN, guvernatorul republican a spus, chiar, că fostul președinte este o victimă a procurorilor.

"Iată care este problema. Această țară se îndreaptă pe calea incriminării diferențelor politice. Și cred că acest lucru este greșit. Procurorul din Manhattan, Alvin Bragg, și-a depășit atribuțiile pentru a încerca să-l atace pe Donald Trump.

Majoritatea oamenilor, chiar și cei de stânga, recunosc că dacă nu era Trump, acel caz nu ar fi fost probabil intentat împotriva unui cetățean obișnuit.

Și astfel aveți o situație în care Departamentul de Justiție, FBI, au fost transformate în arme împotriva unor persoane pe care nu le agreează. Iar exemplul numărul unu în acest sens s-a întâmplat să fie Donald Trump, cu 'complotul' cu Rusia. Aceasta nu a fost o investigație legitimă", a spus DeSantis la CNN.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Ron DeSantis Capitoliu revolta
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close