Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Donald Trump acuză că se pune la cale trucarea alegerilor din legislative din SUA

Donald Trump acuză că se pune la cale trucarea alegerilor din legislative din SUA

Fostul președinte american Donald Trump și-a luat o măsură de precauție pentru cazul în care victoria anticipată de republicani în scrutinul legislativ din 8 noiembrie nu va fi conform estimărilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2022   •   19:30

Trump, care păstrează o influență considerabilă asupra Partidului Republican, a postat recent un mesaj cu următorul conținut:

"O luăm de la capăt. Alegeri trucate!".

Comentariul se referă la scrutinul din statul-cheie Pennsylvania și se bazează pe un material publicat de un site de dreapta care ridică suspiciuni în legătură cu votul prin corespondență, fără a prezenta însă fapte în sprijinul speculațiilor.

Retorica lui Trump, dar și a altor republicani, seamănă cu cea folosită după confruntarea din 2020 pentru Casa Albă.

Înfrânt în fața lui Joe Biden cu 306 voturi de electori la 232 (și cu 51,3% la 46,9% în ceea ce privește voturile populare) fostul președinte a acuzat insistent fraudarea alegerilor, chiar și după ce acuzațiile au fost demontate factual.

Numărul celor care au votat anticipat la scrutinul din 8 noiembrie se ridică la circa 39 de milioane, adică aproximativ o șesime din numărul votanților potențiali la alegerile din 2020 (când rata de participare a fost de peste 60%).

"Pe ultima sută de metri a campaniei se manifestă foarte activ fostul președinte Donald Trump și actualul președinte Joe Biden. Biden se duce într-o zonă 'prietenoasă', Maryland, în timp ce Trump se duce în Ohio pentru a-l ajuta pe candidatul republican pentru Senat. Aceste alegeri de la jumătatea mandatului pot prefigura ce s-ar putea întâmpla la alegerile din 2024", a spus corespondentul CNN Karin Caifa la News Hour with CNN.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA 2022 Donald Trump
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close