Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Calvarul alergiilor la început de școală. Elevii sunt arătați cu degetul

Calvarul alergiilor la început de școală. Elevii sunt arătați cu degetul

Şcoala începe cu o nouă îngrijorare pentru părinţi. Alergiile de sezon le transformă elevilor viaţa într-un calvar. Mulţi sunt aratăţi cu degetul din cauza simptomelor care se confundă cu o răceală sau gripă.

de Ioana Mircea    |    08 Sep 2023   •   18:31

Din cauza alergiilor de care unii elevi suferă, anumite cadre didactice îi trimit acasă pentru că se tem că ar fi vorba de o boală contagioasă. Şi mai grav este că unii copii nu sunt primiţi la grădiniţă din cauza alergiilor alimentare.

Specialiştii atrag atenţia că nu de puţine ori alergiile au pus în pericol vieţile copiilor. Şi asta pentru că nu toţi ştiu să acorde primul ajutor. Elevii alergici au în permanenţă în penar stiloul cu adrenalină.

 "Școala este obligată prin lege să aibă în dotare trusă și autoinjector. Sunt părinți care îmi scriu zilnic și îmi spun dramele familiilor lor.  De pildă o mămică s-a plâns că are doi copii alergici, iar unul nu a fost primit la grădiniţă din cauza alegiei alimentare", a declarat Adriana Nicolae, medic primar alergologie.

Potrivit statisticilor, până în anul 2025, 1 din 2 europeni va fi alergic.

Citește și: Afecţiuni care se pot agrava în timpul toamnei. Atenție la acest aliment care este un "rău necesar"

×
Subiecte în articol: alergii
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close