Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Elevii au protestat în fața Guvernului împotriva decontării navetei: ”Florin Cîțu să ne vadă, facem orele în stradă”

Elevii au protestat în fața Guvernului împotriva decontării navetei: ”Florin Cîțu să ne vadă, facem orele în stradă”

Elevii au protestat astăzi în faţa Guvernului pentru o altă tăiere care îi afectează, mai exact gratuitatea transportului. Proiectul de lege, care a fost adoptat, astăzi, de Executiv, limitează cheltuielile elevilor cu transportul și îi obligă să deconteze doar drumurile legate de navetă şi de şcoală.

Elevii au protestat în fața Guvernului împotriva decontării navetei: ”Florin Cîțu să ne vadă, facem orele în stradă”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2021   •   19:11

Elevii au protestat în fața Guvernului împotriva proiectului de OUG care are ca scop eliminarea transportului gratuit.

Elevii susţin că astfel de măsuri vor încuraja abandonul şcolar.

”Avem viitorul mort fără transport” și ”Florin Cîțu să ne vadă, facem orele în stradă”, au strigat elevii în fața Guvernului.

Cîmpeanu: 130.000 de elevi vor beneficia de decontarea navetei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor beneficia de decontarea navetei până la școală, chiar și în cazul în care distanța parcursă este mai mare de 50 de km.

”Ministerul Educaţiei a fundamentat un echilibru între nevoi reale, disponibilităţi bugetare şi execuţiile anilor precedenţi. Spre exemplu, în anul 2019, naveta elevilor a necesitat o sumă de aproape 80 de milioane de lei. Anul acesta, Ministerul Educaţiei are în buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei.

100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimaţi, vreme de 34 de săptămâni ar trebui – asta e durata cursurilor într-un an calendaristic, dar a rămas mai puţin, din păcate – cu o valoare medie de 770 de lei per elev pentru cele 34 de săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: protest elevi gratuitate transport
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close