Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cîmpeanu: 130.000 de elevi vor beneficia de decontarea navetei, chiar dacă distanța depășește 50 de km

Cîmpeanu: 130.000 de elevi vor beneficia de decontarea navetei, chiar dacă distanța depășește 50 de km

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor beneficia de decontarea navetei până la școală, chiar și în cazul în care distanța parcursă este mai mare de 50 de km.

Cîmpeanu: 130.000 de elevi vor beneficia de decontarea navetei, chiar dacă distanța depășește 50 de km
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2021   •   18:02

”Ministerul Educaţiei a fundamentat un echilibru între nevoi reale, disponibilităţi bugetare şi execuţiile anilor precedenţi. Spre exemplu, în anul 2019, naveta elevilor a necesitat o sumă de aproape 80 de milioane de lei. Anul acesta, Ministerul Educaţiei are în buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei.

100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimaţi, vreme de 34 de săptămâni ar trebui – asta e durata cursurilor într-un an calendaristic, dar a rămas mai puţin, din păcate – cu o valoare medie de 770 de lei per elev pentru cele 34 de săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

O premieră pentru România o reprezintă decontarea navetei și pentru elevii care parcurg mai mult de 50 de km până la școală.

”A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi", a mai spus ministrul Educației.

De altfel, elevii au protestat astăzi în faţa Guvernului din cauza proiectului care limitează cheltuielile elevilor cu transportul și care îi obligă să deconteze doar drumurile legate de navetă şi de şcoală. Elevii susţin că astfel de măsuri vor încuraja abandonul şcolar.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu naveta
Parteneri
Insecta care terorizează un întreg oraş din România: "Sunt peste tot"
x close